Skip to navigation | Ga naar menu

Restauratie
Hoogte Kadijk 12

Adres:Hoogte Kadijk 12
Plaats:Amsterdam
Naam:-
Beschrijving:Rijksmonument met halsgevel en deuromlijsting uit circa 1725. Een authentiek Kadijkenpand met hoofdhuis en direct aangebouwd achterhuis. Stadsherstel heeft in de Kadijken het nodige bezit, bijvoorbeeld buurpanden 16 en 18 en de panden op het Kadijksplein.
Verworven:2001
Restauratie:2005
Situatie bij aankoop:In de loop van 2001 werd Stadsherstel benaderd door de bewoonster en eigenaresse van Hoogte Kadijk 12 met de vraag of zij met haar wilde overleggen over het overnemen van dit pand. Na zeer plezierige en constructieve gesprekken kon overeenstemming worden bereikt over de overdracht van het pand, zodat Stadsherstel dankzij dit bijzondere initiatief weer een fraai pand rijker is.
Restauratiearchitect:Architectenbureau Van Zweden te Amsterdam
Restauratieaannemer:Bouwbedrijf Wever BV te Amsterdam
Huidig gebruik:Twee woningen
Bijzonderheden:Voor de restauratie van dit rijksmonument is gekozen om eerst een eenvoudige vervanging van de meest elementaire zaken uit te voeren. Nadat de woningen verhuurd waren, is tenslotte de voorgevel gerestaureerd.
Gevelsteen 'Schelhaas' is aangebracht door de toenmalige eigenaresse van het pand Hoogte Kadijk 12 mevrouw Schelhaas. Zij verkocht in 2001 het pand aan Stadsherstel.

Locatie

Foto's