Skip to navigation | Ga naar menu

Vriendenagenda

Als Vriend ondersteunt u de projecten van Stadsherstel en levert u een belangrijke bijdrage aan het behoud van monumentaal- en beeldbepalend erfgoed in en om Amsterdam. Uw lidmaatschap is van groot belang en als dank daarvoor organiseren wij jaarlijks exclusieve Vriendenactiviteiten:

Al deze activiteiten worden afgesloten met een gezellige borrel waar u met elkaar kunt napraten. Voor deze vaste activiteiten ontvangt u als lid een uitnodiging per post.
Daarnaast zijn er van tijd tot tijd openstellingen van panden in restauratiefase en bij opleveringen. Uitnodigingen hiervoor worden via een mailing verstuurd. 

Vaste Vriendenactiviteiten in 2017

Vriendenwandeling op zondag 28 mei (gratis)

Dit is een wandeling die u individueel of met anderen kunt wandelen. Bij de start, in een pand van Stadsherstel, krijgt u een boekje met een uitgebreide beschrijving van de panden die we tegenkomen en kunt u op pad gaan. Tijdens de wandeling kunt u van buiten maar ook van binnen van monumenten genieten. Onze projectleiders en vrijwilligers vertellen ter plaatse graag meer over de bijzonderheid van de panden en de restauratie. We bezoeken vaak panden die normaal gesproken niet geopend zijn voor publiek. De wandeling eindigt weer in een Stadsherstelpand waar de Vriendenborrel plaatsvindt.

Heeft u een wandeling gemist? Klik hier voor de digitale routeboekjes van de afgelopen jaren. U kunt de routes dan alsnog zelf lopen alleen de panden zijn dan helaas niet meer geopend.

Ledenvergadering op dinsdagavond 27 juni 

En ieder voorjaar vindt in een van de Bijzondere Locaties de Algemene Ledenvergadering plaats, waar inzicht wordt gegeven in de plannen voor het komend jaar en waar uitgebreid stil wordt gestaan bij de in dat jaar opgeleverde panden en bijdragen van de Vrienden. 

Rondvaart op zondag 8 oktober (voor een Vriendenprijsje)

Ook is er de jaarlijkse boottocht door Amsterdam onder leiding van projectleiders van Stadsherstel. We varen natuurlijk langs diverse panden van Stadsherstel en de Vriendenborrel eindigt ook in een eigen pand. Benieuwd? Lees het verslag en bekijk de foto's van de rondvaart in 2016.

Extra Vriendenactiviteiten

Kortingen voor Vrienden

Daarnaast organiseert Stadsherstel zo’n 2.000 activiteiten per jaar in haar Bijzondere Locaties. Als Vriend krijgt u 5% korting op de zaalverhuur van een Bijzondere Locatie. Of zelfs gratis toegang tot verschillende evenementen. Bekijk de algemene cultuuragenda op stadsherstel.nl/cultuuragenda

Digitale Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste restauratienieuws, nieuw woningaanbod, culturele activiteiten, bijzondere openstellingen en natuurlijk vriendennieuws.
Schrijf u nu in!