Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - 4 Mei van alle kanten - concertlezing

Het Wapen van Amsterdam, wat betekent het nu?

4 mei 2018

Op 4 mei 2018 vindt in de Amstelkerk van Stadsherstel Amsterdam de derde concertlezing plaats in de serie: Het Wapen van Amsterdam, wat betekent het nu?  Wat is heldhaftig in deze tijd? En barmhartig wereldwijd?
Muziek, poëzie en verhalen m.m.v. Ina Brouwer, Laurens van Rooyen, Serena van Heuverswijn, Hans Polak, Mark Enthoven, Peshmerge Morad, het Linnaeuskoor o.l.v. Jan-Paul van Spaendonck.

De bijeenkomst staat onder leiding van Ina Brouwer, initiatiefnemer en voorzitter Stichting Imaginary Landscapes 
Met medewerking van:
- Pianist en (film)componist Laurens van Rooyen speelt de Wallenbergsuite en, samen met violiste Serena van Heuverswijn, Schindler’s List.
- Hans Polak, kind van twee Auschwitz-overlevenden, vertelt hoe de Tweede Wereldoorlog in hem nog steeds voortleeft. Een waarschuwing tegen racisme en antisemitisme.
- De Amsterdamse opera/popzanger Mark Enthoven vertolkt, begeleid door van Rooyen, het Jiddissche lied ‘Wo ahin soll ich geh’n?’ de wanhoop en uitzichtloosheid.
- Het lot van de Syrische vluchteling wordt vertolkt door de, in 2012 gevluchte, informaticastudent en dudukspeler Peshmerge Morad. Na zijn aankomst was de duduk zijn enige troost. “Op het moment dat ik mijn gevoelens niet in woorden kan uitdrukken, pak ik mijn duduk en begin ik met spelen.”
- Het Amsterdamse Linnaeuskoor zingt o.l.v. dirigent Jan-Paul van Spaendonck speciaal door hem voor deze gelegenheid op muziek gezette gedichten van o.a. Hanny Michaelis. 
- Ina Brouwer leest voor uit werk het van de Surinaamse verzetsman Anton de Kom.

Zaal open: 17.45 uur
Aanvang: 18:15 uur
Afsluiting: 19.30 uur   

Eventbrite - 4 Mei van alle kanten - concertlezing

Het Wapen van Amsterdam, wat betekent het nu?
Voor oud-politica en initiatiefneemster Ina Brouwer staat vast dat het, van Koningin Wilhelmina verkregen, devies ( heldhaftig, vastberaden, barmhartig) niet vanzelf spreekt, maar onderhoud nodig heeft. Zij startte de serie concertlezingen als een zoektocht naar de huidige betekenis ervan in een stad met 180 nationaliteiten. Stichting Imaginary Landscapes is opgericht voor bijzondere muzikale en literaire initiatieven. Zij ontvangt geen subsidie en moet toegangsprijzen vragen om haar werk te kunnen voortzetten. Overigens doen alle musici belangeloos mee. Ook donaties zijn welkom.
         

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd18:15 uur
Toegang € 10,- (excl. servicekosten indien digitaal)
Kaartverkoop , aan de deur, via eventbrite