Skip to navigation | Ga naar menu

expositie - Alireza Siddighi

6 februari - 2 maart 2018

Er zijn continu exposities in de Amstelkerk die op werkdagen gratis te bezoeken zijn. Vanaf 6 februari hangen de mooiste affiches van de Iraans-Nederlandse ontwerper Alireza Siddighi bij ons in de Amstelkerk. 

De Iraans-Nederlandse ontwerper Alireza Siddighi, geboren in 1967 in Teheran en aldaar opgeleid en met succes werkzaam. Sinds 1994 woont hij in Tilburg. Over een tentoonstelling van zijn affiches schreef de NRC in 2007: ‘Siddighi, de zachtmoedige minzaamheid zelve, (..) verraadt in de kleuren, vormen en gratie zijn wortels in de oude Perzische beeldcultuur. De achtergrondkleuren zijn als cellomuziek: oker, oudrose, olijfgroen, donker- of lichtblauw. (…) Zo werden affiches in Nederland nog niet gemaakt’.
Veel van zijn (‘bedwelmend mooie’ - NRC) ontwerpen voor Nederlandse festivals, theaters, musea of literaire manifestaties maakte hij als ‘pitch’ voor een opdracht, veelal echter vergeefs. Aldus is zijn zeldzame talent (nog) niet doorgebroken in Nederland - de tentoonstelling toont hoezeer ten onrechte.

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd09:00 uur
Toegang Gratis