Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Ambigu #1: Ensemble Gamut!

9 november 2019

De concertserie Ambigu biedt een podium voor minder bekende en meer zelden gehoorde heel vroege evenals gloednieuwe muziek. Dit is muziek dat ambigu is in mentaliteit en geest, en vaak buiten de mainstream valt van programmering van oude en hedendaagse muziek. De eerste editie is een concert van Ensemble Gamut!

Ensemble Gamut! | J’ay pris amours  - middeleeuwse-, renaissance- en volksmuziek door improvisatie en elektronica

Aino Peltomaa | sopraan, slagwerk, harp
Ilkka Heinonen | de gebogen lier (Jouhikko), G-violone
Juho Myllylä | blokfluiten, elektronica

Ensemble Gamut! is een verse, experimentële collectief van oude muziek- en volksmuziekspecialisten, wie doorlopend op zoek zijn naar nieuwe manieren om oude muziek uit te voeren. Brede ervaring van middeleeuwse, renaissance- en barokmuziek, Finse volksmuziek en improvisatie evenals sterke benieuwdheid voor nieuwe geluidswerelden creëeren een unieke combinatie van kleuren. Het programma ”J'ay pris amours” onderzoekt de muzikale en thematische gemeenschappelijke gronden op de verschillende gezichten van liefde zoals geïllustreerd in middeleeuwse en renaissance-manuscripten, Finse volksliedtraditie en vrije improvisatie.

Ambigu - 4 concerten van ambigue muziek in het Museum ’t Kromhout, Amsterdam.

De concertserie Ambigu biedt een podium voor minder bekende en meer zelden gehoorde heel vroege evenals gloednieuwe muziek. Dit is muziek dat ambigu is in mentaliteit en geest, en vaak buiten de mainstream valt van programmering van oude en hedendaagse muziek.
De concerten van Ambigu nemen plaats in het Museum ’t Kromhout, een voormalige scheepswerf in het centrum van Amsterdam - een buitengewone locatie met een robuuste en industriële sfeer dat verder reikt dan een conventionele concertomgeving.
Met de ambiguïteit kenmerkend van zowel oude als nieuwe muziek ongeacht de eeuwen ertussen als uitgangspunt, Ambigu fungeert als een toegankelijke platform voor experimenten, nieuwe benaderingen en concepten voor zowel de artiesten als concertbezoekers.
Ambigu is een initiatief van Stichting Musica Ambigua, een nieuwe stichting opgericht om zowel oude als nieuwe ambigue muziek te bevorderen. Ambigu is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Amsterdams fonds voor de kunst.

Informatie

Plaats Museum 't Kromhout
Tijd20:00 uur
Toegang € 5,-
Kaartverkoop aan de deur
Website www.ensemblegamut.com