Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Ambigu #2: Duo Papanicolau/Andres

31 januari 2020

De concertserie Ambigu biedt een podium voor minder bekende en meer zelden gehoorde heel vroege evenals gloednieuwe muziek. Dit is muziek dat ambigu is in mentaliteit en geest, en vaak buiten de mainstream valt van programmering van oude en hedendaagse muziek. De eerste editie is een concert van Ensemble Gamut!

Duo Papanicolau/Andres | Improvisaties op een viola da gamba, analoge synths en live-elektronica

Dionysios Papanicolau | analoge synths, live-elektronica, compositie, improvisatie

Miron Andres | viola da gamba, improvisatie

Viola da gamba, analoge synths en digitale geluidsbewerking komen samen in een naadloze elektro-akoestische ruimte om een buitengewone sonische speelterrein te vormen voor improvisatie door twee avontuurlijke muzikanten.

Ambigu - 4 concerten van ambigue muziek in het Museum ’t Kromhout, Amsterdam.

De concertserie Ambigu biedt een podium voor minder bekende en meer zelden gehoorde heel vroege evenals gloednieuwe muziek. Dit is muziek dat ambigu is in mentaliteit en geest, en vaak buiten de mainstream valt van programmering van oude en hedendaagse muziek.
De concerten van Ambigu nemen plaats in het Museum ’t Kromhout, een voormalige scheepswerf in het centrum van Amsterdam - een buitengewone locatie met een robuuste en industriële sfeer dat verder reikt dan een conventionele concertomgeving.
Met de ambiguïteit kenmerkend van zowel oude als nieuwe muziek ongeacht de eeuwen ertussen als uitgangspunt, Ambigu fungeert als een toegankelijke platform voor experimenten, nieuwe benaderingen en concepten voor zowel de artiesten als concertbezoekers.
Ambigu is een initiatief van Stichting Musica Ambigua, een nieuwe stichting opgericht om zowel oude als nieuwe ambigue muziek te bevorderen. Ambigu is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Amsterdams fonds voor de kunst.

Informatie

Plaats Museum 't Kromhout
Tijd20:00 uur
Toegang € 5,-
Kaartverkoop aan de deur
Website www.ensemblegamut.com