Skip to navigation | Ga naar menu

divers - Amsterdam Light Walk

Amsterdam bedolven onder duizenden lichtjes

27 december 2018

Amsterdam bedolven onder duizenden lichtjes. Wandel op Derde Kerstdag door een prachtig verlicht Amsterdam en langs de vele unieke kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Een prachtige wandeltocht op donderdagavond 27 december door het historische centrum van Amsterdam dat is omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs.

Prachtige routes
Kies uit een wandeling van 10 of 15 km langs de sfeervolle straten, grachten en kerstmarkten. Blijf nog even in de kerstsferen en geniet van deze betoverende wandeltocht. De start- en finishlocatie is in hartje Amsterdam: de Passenger Terminal Amsterdam. Een fantastische locatie met uitzicht over het IJ en makkelijk te bereiken vanaf Amsterdam Centraal Station. De 10 km blijft rondom de grachtengordel en laat een groot deel van de kunstwerken zien. De 15 km route laat jou nog meer van de stad zien en brengt je langs een aantal extra kunstwerken. Via het sprookjesachtige Vondelpark wandel je richting het levendige en gezellige Museumplein. De gevarieerde routes en winterse gezelligheid maakt het een wandelevenement voor iedereen: jong, oud, vrienden en familie.

Dit jaar kunnen wandelaars bij hun inschrijving een donatie doen voor de Vondelkerk. Met dit opgehaalde geld kunnen wij  ledverlichting aanbrengen in de Vondelkerk. Om de glas-in-loodramen, het schilderachtige plafond en andere karakteristieke ornamenten te kunnen uitlichten. Op deze manier wordt er maar liefst 70 tot 80% energie bespaard. Daarnaast lopen beide routes door de prachtige Posthoornkerk. Een van de belangrijkste nog overgebleven negentiende-eeuwse kerken van Amsterdam. Een feest om doorheen te wandelen!

Wandel je mee? Schrijf je nu in. Inschrijven is mogelijk t/m 10 december of tot de deelnemerslimiet is bereikt.

Plaats: Vondelkerk en Posthoornkerk

Tijd: 16.30 – 23.30 uur

Informatie

Plaats Vondelkerk, Posthoornkerk
Tijd16:30 uur
Toegang
Kaartverkoop
www.amsterdamcitywalk.nl
Website www.amsterdamcitywalk.nl/