Skip to navigation | Ga naar menu

expositie - Amsterdam

De stad door de ogen van 4 verschillende kunstenaars

29 oktober - 22 november 2019

Elke werkdag van 09:00 - 17:00 uur is een expositie te bezoeken in de Amstelkerk. Met elke maand een nieuwe kunstenaar. In november 4 bijzondere kunstenaars die Amsterdam als thema hebben genomen. Perfect voor in de Amstelkerk dus. Entree: gratis.

Schilderijen van de historische binnenstad, het gebied in en rond het IJ, de havens, het landschap rond Amsterdam en de nieuwe stad. Kortom een zeer boeiende afwisselende expositie door:

Frans Koppelaar: Frans Koppelaar volgde van 1963 tot 1969 een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag) In 1968 vestigde hij zich in Amsterdam. Koppelaar vertaalt als het ware de wereld die hij om zich heen ziet in olieverf, die in levendige toetsen op doek of paneel gezet wordt. Ieder schilderij is weer een nieuw avontuur.

Gineke Zikken:  (1959) volgde de Wackers academie Amsterdam. Kenmerkend voor de stadsgezichten van Gineke Zikken zijn de strakke, rechtlijnige composities waarin overbodige details zijn weggelaten.
Het werk is sober, het kleurgebruik helder maar ingetogen.
Door de nadruk te leggen op de verdeling in kleurvlakken worden de industriegebieden, havens en bijvoorbeeld de Zuidas door vlakken en kleuren bijna abstract weergegeven.

Ruud Ritsma: Ruud Ritsma is geboren in Amsterdam in 1941 en deed daar de avondopleiding van de Rietveld Academie. Tijdens zijn opleiding heeft hij geëxperimenteerd met verschillende stijlen en technieken. En eigenlijk doet hij dat nog steeds.
Hij werkt graag buiten. Vooral boten, havens en industriële landschappen hebben zijn voorkeur.
Hij probeert een schilderij altijd in één keer te voltooien om zo de frisheid en spontaniteit te bewaren. Dat lukt niet altijd, er wordt dus veel weggegooid of overgeschilderd.

Louis Visser: Visser schilderde in z'n vrije tijd al toen hij nog in het onderwijs werkte. Nu gaat bijna al z'n tijd op aan het schilderen van Amsterdamse straatgezichten. 'Ik wil gewoon lekker buiten schilderen', vertelt hij. 'Net als een visser die langs de waterkant zit en benieuwd is wat hij gaat vangen vandaag.' Met zijn schilderijen weet Visser zelfs Amsterdammers te verrassen met de schoonheid van de stad. 'Dan ben ik aan het schilderen en dan hoor ik: "Oh. Zo heb ik het nog nooit gezien. Het is eigenlijk heel mooi hier".'

Voor meer informatie: Saskia Koppelaar 0647080015

afbeelding: Magic Hour
2015
80 x 100 cm
olieverf op linnen

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd09:00 uur
Toegang gratis