Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - ASKO|SCHĂ–NBERG presenteert Schaatskoorts

6 februari 2019

Concert van Bach tot nu en de parallellen tussen schaatstechniek en vioolspelen
Door: Bernadette Verhagen - altviool
mmv Bart van Oort – fortepiano, Frank van den Brink - klarinet, Ivo Janssen – piano, Arno Bornkamp - saxofoon

Bernadette Verhagen was ruim 25 jaar altvioliste bij Asko|Schönberg, toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek. Met dit speciale concert, waarvoor ze zelf het programma samenstelt, neemt ze afscheid van het ensemble. Haar concert laat met behulp van de altviool de geschiedenis van de klassieke muziek horen. Ze speelt o.a. werk van Bach Mozart en Stravinsky.

Ze is altijd gefascineerd geweest door de verschillende stijlen en stemmingen van barokke, klassieke en moderne muziek. In de oude muziek verdiepte ze zich in het authentieke instrumentarium om de stukken van stof te ontdoen en weer nieuw te laten klinken. In de meer dan 25 jaar dat ze met Asko|Schönberg speelde, bevond ze zich juist in de voorhoede van de nieuwe muziek. Als schaatsliefhebber ziet ze veel parallellen tussen het schaatsen en viool spelen. De terugkerende rituelen als het slijpen van de ijzers en harsen van de strijkstok bijvoorbeeld. Als ze nadenkt over overeenkomsten en verschillen tussen toonhoogte en stemming enerzijds en snelheid en techniek anderzijds, komen dergelijke begrippen in een ander daglicht te staan. 

Vrij entree, na afloop van het concert kunt u zelf uw bijdrage bepalen. Wel graag aanmelden. Ga naar www.askoschoenberg.nl/concertagenda/20182019/schaatskoorts voor de aanmeldlink of meld direct aan: https://form.jotformeu.com/83093667626366

Foto van Bernadette Verhagen (fotograaf: Annelies van der Vegt)

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd20:00 uur
Toegang vrijwillige bijdrage, wel graag aanmelden
Kaartverkoop
www.askoschoenberg.nl/concertagenda/20182019/schaatskoorts
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis