Skip to navigation | Ga naar menu

expositie - Bert Spiertz: Man-made Coast

5 april - 26 april 2018

Er zijn maandelijks wisselende exposities in de Amstelkerk die op werkdagen gratis te bezoeken zijn van maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur. In april is het de beurt aan Bert Spiertz. In Man-made Coast reist documentair fotograaf Bert Spiertz langs de hele kust van Nederland, van Het Zwin tot Nieuwe Statenzijl. Zijn persoonlijke beelden laten zien hoe wij onze kust zelf hebben geschapen en ingericht.  

Man-made Coast
In Man-made Coast maakt fotograaf Bert Spiertz een fotografische reis langs de kust van Nederland, te beginnen in Het Zwin aan de Belgische grens en eindigend bij de Duitse grens in het Oost Groningse Nieuwe Statenzijl. Zijn beelden laten de unieke inrichting van de Nederlandse kuststrook zien waarbij vooral opvalt dat onze kust vrijwel in zijn geheel door onszelf is gecreëerd. Er is nauwelijks een kilometer te vinden waar geen sprake is van menselijk ingrijpen of op z'n minst beheer: stranden, dijken, industriën, pieren, natuurparken, polders, deltawerken, badplaatsen en havens wisselen elkaar voortdurend af. Deze veelzijdigheid wordt door Bert Spiertz in beeld gebracht op het snijvlak van documentaire- en landschapsfotografie. De expositie sluit aan op zijn fotoboek Man-made Coast dat begin april verschijnt bij uitgeverij Lecturis. Meer info over het boek: www.manmadecoast.nl

Bert Spiertz
Bert Spiertz werkt als professioneel fotograaf sinds eind jaren '80. Zijn fotografie ontwikkelde zich geleidelijk van journalistiek naar documentair waarbij hij zich tegenwoordig vooral richt op de verhouding tussen mens, omgeving en geschiedenis in uiteenlopende landen en culturen. Man-made Coast is zijn eerste grote documentaire project in Nederland. Eerder gaf hij fotoboeken uit over de Arabische Wereld en over Myanmar. Bert Spiertz is lid van fotobureau Hollandse Hoogte.

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd09:00 uur
Toegang gratis