Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Blaas de muziekkapel nieuw leven in

1 september 2019

Blaas de muziekkapel nieuw leven in! Blaasmuziekfestival op zaterdagmiddag 1 september a.s. van 12.00 tot 17.00 uur waarbij ook optredens zullen plaatsvinden in het kapelletje van de Schellingwouderkerk. 

Meer informatie volgt z.s.m.

In 2012 werd de Stichting Muziekkapellen opgericht. Zij heeft als belangrijkste ambitie deze muziekcultuur onder het motto

‘Blaas de muziekkapel nieuw leven in’ onder de aandacht te houden in de openbare ruimte. Met name in muziekkiosken in Amsterdam. 

Met het organiseren van optredens wil de Stichting de publieke aandacht voor de rijke cultuur van traditionele en eigentijdse HaFaBra muziek vergroten. Tevens wil ze het historisch belang benadrukken van de prachtige muziekkoepels die steden en dorpen nog kennen als muziekpodia in parken en op pleinen.

Sinds de oprichting heeft de Stichting ieder jaar concerten georganiseerd in de nog bestaande muziekkapellen binnen en buiten Amsterdam of op locaties waar ooit een kapel prijkte. In het  Archief kunt u alle optredens vinden die er sinds 2011 plaats vonden. 

Vanaf 2013 vindt er jaarlijks een bijzonder festival plaats in de Waterlandse muziekkapellen. Op een zondag aan het eind van de zomer bespelen daar fanfares, harmonieën en muziekensembles de drie muziekkapellen. Het diverse publiek trekt dan veelal op de fiets van koepel naar koepel om naar de concerten te luisteren.

Informatie

Plaats Schellingwouderkerk
Tijd12:00 uur
Toegang gratis
Website www.muziekkapellen.nl