Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Caspar Vos - Muzikale ontmoeting met Nikolai Medtner

15 februari 2018

Caspar Vos zal zijn debuutalbum, compleet gewijd aan de laat romantische Russische componist Nikolai Medtner, presenteren in de Amstelkerk.Een lang gekoesterde droom wordt verwezenlijkt! Caspar Vos is de eerste Nederlandse pianist die de muziek van Medtner opneemt.

Componist Sergei Rachmaninov zei over zijn vriend Nikolai Medtner: 'He is the greatest composer of our time.' Desondanks is Medtner vandaag de dag nog steeds niet bekend bij het grote publiek. Met dit album hoopt Caspar Vos een groter publiek kennis te laten maken met de unieke taal van Medtner die hem al jaren in de ban houdt.

Wilt u komen luisteren? Stuur dan een e-mail naar 

Caspar Vos:
‚Äč'Mijn debuutalbum zal de titel 'Ego' dragen. Het woord ego komt uit het Latijn en betekent 'ik'. Het 'ik' gaat over wie iemand is, zijn persoonlijkheid.
Bij een cd zijn er drie persoonlijkheden aanwezig; de musicus, de componist en de luisteraar. Een driehoek van ego's die in mijn ogen altijd met elkaar zijn verbonden en niet compleet zijn zonder elkaar. Als musicus ben ik daarom altijd bezig om de componist en de luisteraar zo goed mogelijk te leren kennen. Zo probeer ik de muziek volledig te doorgronden en doeltreffend over te brengen naar het publiek. Ik draag de muziek van Medtner al mijn hele muzikale carrière met mij mee en ik voel dat zijn muziek onderdeel is geworden van wie ik ben. Ik geloof dat Medtner daarom de ideale persoon is om u als luisteraar kennis te laten maken met mijn 'ego'.'

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude.

Caspar won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen:
- de 1ste prijs tijdens ‘The Grand Dominique Competition’
- de 2de prijs tijdens ‘The 18th International Piano Competition Jean Francaix’ in Parijs
- de 2de prijs tijdens de ‘Verão Clássico’ in Lissabon
- de 3de prijs tijdens ‘The 8th International Mayenne Piano Competition’ in Mayenne

In 2015 werd Caspar geselecteerd als een van de vier finalisten voor The Dutch Classical Talent Award 2016/2017. Met zijn unieke ‘programma zonder programma’ gaf hij een tour door Nederland: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het voor een onbevangen ervaring verrijkend werkt wanneer het publiek vooraf zo min mogelijk wordt gestuurd.’
Voor dit programma kreeg hij de Dutch Classical Talent Audience Award uitgereikt.

Caspar treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Zo gaf hij concerten in o.a. Portugal, Zweden, Polen, Engeland & Griekenland. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Dimitri Bashkirov, Eldar Nebolsin, Nikolai Lugansky, Severin von Eckardstein & Pavel Nersessian. Naast solo pianist is Caspar een gepassioneerd en ervaren kamermuziekspeler, hij is pianist van het TRIO D’ENCORE en hij speelt geregeld samen met musici uit het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Caspar is sinds 2017 ook werkzaam als programmeur voor het Festival Jong Talent te Schiermonnikoog.

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd20:00 uur
Toegang
Kaartverkoop
Website www.casparvos.nl/nl/home/