Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Cello 020: Lidy Blijdorp en het Ragazze Quartet

De Kogel en de Leeuwerik

28 september 2017

Vanaf september start topcelliste Lidy Blijdorp haar eigen serie in Amsterdam: Cello 020. Om de maand nodigt ze vrienden uit voor bijzondere concerten in de Amstelkerk. Blijdorp werkt elke keer samen met samen met diverse muzikanten, zangers, dansers en acteurs. Onder de titel 'Cello 020' vertelt ze elke keer een nieuw verhaal. Op 28 september komt ze met het Ragazze Quartet in de Amstelkerk.

Cello 020

Het eerste Cello 020-concert vindt plaats op 28 september in de Amstelkerk, waar Lidy met het Ragazze Quartet een gevarieerd programma presenteert. Verwacht méér dan een strijkkwintet: alle combinaties worden uit de kast gehaald. Ervaar de schoonheid van het intieme solospel in Bach, maar ook de verrassende virtuositeit van het celloconcert van Boccherini - en verbaas je over hoe een kwartet zich ontpopt als orkest.

J S Bach - Prelude uit Cellosuite nr. 5 in c, BWV 1011
Onslow - Kwintet nr. 15, op. 38 ‘De kogel’
Haydn - Strijkkwartet in D, op. 64 nr. 5 ‘De leeuwerik’
Boccherini - Celloconcert in G, G480

Lidy Blijdorp

Lidy Blijdorp is een Nederlandse cellist van wereldklasse. Ze woont en werkt in Amsterdam, de stad die - zegt zij – “de enige logische plaats is om te wonen als musicus.” Blijdorp staat bekend als de celliste met die enorme vertelkracht, van wie op de Amsterdamse Cellobiënnale werd gezegd dat zij beschikt over ‘onthutsende muzikaliteit’. In Parijs behaalde ze haar master met een 10 met onderscheiding. Als een van de ‘happy few’ mocht ze studeren aan de prestigieuze Chapelle Musicale Reine Elisabeth. Sindsdien is zij druk met haar stormachtige carrière.

 

Ragazze Quartet

Energieke performance, veelzijdig repertoire en optredens met een twist. Het Ragazze Quartet is veel méér dan een strijkkwartet alleen. Vanuit bloedstollend mooie klassieke muziek gaan ze graag en vaak over de grenzen heen. Ze zoeken samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines, zodat hun muziek op zoveel mogelijk plaatsen te horen is. 

 

 

Overige concerten in de serie op 23 november, 25 januari, 12 april, 21 juni.

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd20:15 uur
Toegang standaard € 17,50 | CJP € 15,- | kinderen tot 14 jaar € 10,-
Kaartverkoop aan de deur, of 020 5200090, via ticketscript
Website www.CelloMet.nl