Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Cello 020: Lidy Blijdorp met Rens van Hoogdalem en Tobias Borsboom

Vertelconcert: Leven onder een tiran

1 februari 2018

Topcelliste Lidy Blijdorp heeft haar eigen serie in de Amstelkerk: Cello 020. Om de maand nodigt ze vrienden uit voor bijzondere concerten op diverse bijzondere locaties. En niet alleen de locaties zijn verrassend, ook de samenstelling: Blijdorp werkt samen met diverse muzikanten, zangers, dansers en acteurs. 

In de derde editie van Cello020: Leven onder een Tiran, een Russisch Vertelconcert. Naar een boek van Julian Barnes (samengesteld door Rina de Wolff). Met muziek van Tsjaikovsky, Moussorgsky, Prokofiev, Stravinsky en Sjostakovitsj

Waarom had Dmitri Sjostakovitsj een koffer klaar staan en ging hij volledig gekleed naar bed? Waarom werd hij ontslagen als conservatoriumdocent? Waarom mocht hij zijn eigen lift niet bedienen? Het Sovjet regime heeft het leven van deze grote componist volledig beheerst. Toch – of misschien wel: juist daarom – kwam er grootse muziek uit zijn pen. Ervaar de beklemming en geniet van sprankelende, ontroerende, humoristische en virtuoze momenten in de muziek van Russische componisten.

Cello :      Lidy Blijdorp
Piano:      Tobias Borsboom
Verteller:  Rens van Hoogdalem

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd20:15 uur
Toegang standaard € 17,50 | CJP € 15,- | kinderen tot 14 jaar € 10,-
Kaartverkoop aan de deur
www.ticketkantoor.nl/shop/Russisch
Website www.CelloMet.nl