Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Chamber Music Weesp Avondconcert: Hannes Minnaar

19 september 2020

2x Live concerten in de Van Houtenkerk Weesp

In de Van Houtenkerk speelt Hannes Minnaar op de prachtige Erard vleugel, die zo passend is op deze locatie.

Pianist Hannes Minnaar voert samen met Dudok Quartet Amsterdam en altvioliste Simone van der Giessen het vierde pianoconcert van Beethoven uit in een arrangement voor Piano en Strijkkwintet.

Verder zal Hannes Minnaar solo: Nachtstücke van Robert Schumann spelen.  Daarna zal het Dudok Kwartet en Simone nog een quintet spelen, Het programma duurt ongeveer 70 minuten. Er is geen pauze en er worden dus ook geen consumpties verzorgd.

Musici:

Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Hij sloot zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium af met een 10, won de derde prijs op de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel en kreeg de Nederlandse Muziekprijs. In het seizoen 2019 treedt Hannes Minnaar op in de serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw. De pianist heeft elf cd’s op zijn naam staan, die zonder uitzondering lovend zijn ontvangen.
www.hannesminnaar.com

Het Dudok Quartet behoort tot de beste Nederlandse strijkkwartetten. De vier waren in 2013 prijswinnaars van het internationale Quatuors à Bordeaux en wonnen in 2018 de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award. Het kwartet geeft concerten op vele grote podia in binnen- en buitenland.
www.dudokquartet.nl

Altvioliste Simone van der Giessen is een veelgevraagd musicus en speelt in verschillende kamermuziekensembles, w.o het Elias String Quartet.

Musici: Meesterpianist Hannes Minnaar, Het Dudok Strijkkwartet en Simone van der Giessen (altviool)

Programma o.a.: Het geliefde vierde pianoconcert van Beethoven (in een arrangement voor piano en strijkkwintet) en Nachtstücke van Robert Schumann solist Hannes Minnaar

Informatie

Plaats Van Houtenkerk Chocoladekerkje
Tijd21:00 uur
Toegang €30,-
Kaartverkoop ntk
www.chambermusicweesp.nl
Website www.chambermusicweesp.nl