Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Connections Amsterdam

New Guitar Music: Nederlandse première van het Lorca Concerto met 16 gitaren!

25 mei 2018

Het Studenten Gitaar Ensemble Nederland is een uniek muzikaal initiatief, bestaande uit 14 enthousiaste jonge gitaarspelers. Naast vele concerten in Nederland is het ensemble op uitnodiging ook in Spanje, Duitsland en Italië op tournee gegaan.

Connections is het eerste concert van hun nieuwe serie: New Guitar Music, waar veel aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van de (gitaar) muziek sinds de 20e eeuw.

Het programma van dit concert is ontstaan in samenwerking met het prestigieuze gitaar duo Vickers Bovey uit Londen. Samen met deze twee talentvolle jonge gitaristen, zal het ensemble muziek van o.a. P. Glass, A. Part en het Nederlandse première van het Lorca Concerto van G. Garcia spelen. Deze nieuwe compositie, voor twee gitaarsolisten en gitaarensemble, is een eerbetoon aan de Spaanse dichter Federico García Lorca.

Met veel passie en een vleugje humor neemt dit jonge ensemble het publiek mee naar de betoverende klankwereld van de gitaarmuziek. Mis dit bijzonder concert met fantastische gastmusici in een geweldige locatie niet!

Een voorproefje? Live opname van het Studenten Gitaar Ensemble Nederland in het NPO Radio4 programma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw in Amsterdam, december 2017.

 

Informatie

Plaats Vondelkerk
Tijd20:15 uur
Toegang €10/ studenten €5
Kaartverkoop
Website www.studentengitaarensemble.nl/