Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Dikke Jas Concert

GLOBUS ENSEMBLE: Folkore de Ninguna Parte

3 december 2019

Iedere eerste dinsdag van de maand na de markt genieten van onder andere gitaarmuziek van Christiaan de Jong en zijn muzikale vrienden. Een serie van concerten met (inter)nationale artiesten en aanstormend talent. Avontuurlijke solisten en ensembles met aantrekkelijke muziek voor iedereen! Deze 'Dikke Jas concerten' zijn gratis. 

Mediterraaanse sferen met humor, verstilling en virtuoze spontaniteit en een originele instrumentatie. Verrassende, niet alledaagse flamenco, hedendaagse jazz, neo barok en vrije improvisatie versmelten in dit nieuwe trio projekt van Globus Ensemble. Maripepa Contreras: hobo, Johan v.d. Linden op saxofoons en Christiaan de Jong op versterkte klassieke gitaar en dwarsfluit.

Globus Ensemble is een in 1998 als Ensemble Barcelona Nova Música opgericht flexibel internationaal ensemble, opererend vanuit Nederland en Spanje met vooraanstaande musici uit beide landen, dat zich  toelegt op het combineren van verschillende muzikale tradities, die we op onze planeet kennen en kenden en zullen kennen. Het ensemble kan uiteenlopende tradities "authentiek" uitvoeren, maar ook op verschillende manieren een ander licht doen schijnen op dezelfde tradities en kiezen voor een juist niet authentieke en eigenzinnige aanpak.

Het ensemble kan op een moment een jazzy flamenco groep lijken en op het volgende op een bruisend barok ensemble, hedendaagse jazz of klassiek ensemble. Zeer typerend is het gebruik van de klassieke gitaar in het ensemble.

Informatie

Plaats Van Houtenkerk Chocoladekerkje
Tijd12:30 uur
Toegang Gratis | vrijwillige bijdrage
Website christiaandejong1.wixsite.com/globus-ensemble