Skip to navigation | Ga naar menu

theater - DRIEKONINGENAVOND

19 september - 22 september 2019

Toneelgroep Weesp speelt Driekoningenavond van William Shakespeare

Toneelgroep Weesp speelt van 19 t/m 22 september 2019 “Driekoningenavond” van William Shakespeare, geregisseerd door Danielle Meyer. Het stuk zal opgevoerd worden in de Van Houtenkerk in Weesp en staat onder muzikale leiding van Gerard van Amstel.

Na een schipbreuk spoelt Viola aan in Illyrië. Ze verkleedt zich als man en treedt in dienst van hertog Orsino, die hopeloos verliefd is op de gravin Olivia. Viola mag Olivia de liefdesboodschappen van de hertog overbrengen. De gravin wordt echter opslag verliefd op de als man verklede Viola. Viola zelf begint langzaam gevoelens te ontwikkelen voor de hertog. Een komische liefdesdriehoek vol misverstanden is het gevolg. En de chaos is compleet als Viola’s doodgewaande tweelingbroer plotseling opduikt.

Driekoningenavond is een stuk waarin de liefde in al zijn gekke bokkensprongen centraal staat. “If music be the food of love, play on”. Een komedie van verwisseling en misleiding. Een stuk waarin liefde de oorzaak van het lijden is en gender fluïditeit zorgt voor verwarrende situaties.

Informatie

Plaats Van Houtenkerk Chocoladekerkje
Tijd20:00 uur
Toegang € 14,-
Kaartverkoop
theaterpandweesp.nl/voorstelling/driekoningenavond/
Website www.theaterpandweesp.nl/