Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Elephantman de musical

23 oktober - 31 oktober 2018

Komt dat zien in onze prachtige locatie in Tuindorp-Oostzaan! Laat je raken door het waargebeurde verhaal van een misvormde verschoppeling. Een professionele musical met 11 acteurs en 12 muzikanten. Over vooroordelen en hoe je vanuit een dieptepunt jezelf kan overstijgen naar de top. Dagelijks om 20.15 uur (m.u.v. de zondag, dat is een matinee om 14.30 uur). 

Na het toneelstuk, op Broadway met David Bowie, en de prachtige film van David Lynch met Anthony Hopkins en John Hurt, over John Merrick de Elephantman, is het tijd voor een muzikale versie, waarin moed en waardigheid hand in hand gaan. 

Hoe je vanuit de goot jezelf kunt overstijgen, een beroemdheid wordt en men je bewondert in alle lagen van de bevolking.
En dat liefde ondoorgrondelijke wegen kent, die zonder vooroordelen, de mens in het beest leert kennen.

In het Engeland van 1880 zijn freakshows een grote attractie voor de lagere klasse van de bevolking.  Om aan de kost te komen, worden de misvormden en de minder validen, de zgn. Freaks, tentoongesteld ter vermaak van de kermisbezoeker.

Een van de grootste bezienswaardigheden is The Elephantman (TEM).  Door toeval komt hij in aanraking met dokter Frederick Treves, arts aan het Londens ziekenhuis. Treves heeft grote interesse in het ziektebeeld van TEM, maar oordeelt ‘de patiënt’ als imbeciel. Toch besluit Treves hem op te nemen.  Tot een ieders verbazing blijkt TEM intelligent en welbespraakt.  Mede hierdoor sluiten velen hem in hun hart tot het koningshuis toe.

Elephantman de musical is 23 t/m 31 oktober is dagelijks 20.15 uur.
De voorstelling van zondag is om 14:30 uur. 

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd20:15 uur
Toegang € 25,-
Kaartverkoop
elephantman.avayo.nl/agenda
Website the-elephantman.nl/
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis