Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Emirhan Tuga en Edzo Bos: Kamermuziek voor klarinet en piano

11 februari 2018

Klarinettist Emirhan Tuga en pianist Edzo Bos spelen op dit concert een afwisselend programma van bekende en minder bekende werken. Ook gaat er een wereldpremière gespeeld worden van de jonge componist Evrim Demirel. Echte publiekstrekkers zijn de klarinetsonate van Poulenc, het 'Larghetto’ uit het Mozart en het Schubertlied ’Ständchen’. Deze laatste twee zijn arrangementen, die verrassend intiem klinken in de versie voor klarinet en piano en vooral door het sublieme samenspel van de twee musici.

De Turkse Emirhan heeft door de jaren heen na grondig speurwerk allerlei Turkse muziek uit de vergetelheid gehaald voor klarinet en piano. Meerdere parels bleken daar tussen te zitten, die Emirhan en Edzo het liefst aan de hele wereld willen laten horen en waarvan dit concert het begin van een reeks is. Ondergedompeld in de rijke Turkse traditie en cultuur, horen we invloeden van volks- en balkanmuziek. Er klinken nieuwere werken van de bekende pianist en componist Fazil Say en van Meliha Doğuduyal.

Programma: F. SCHUBERT, W. A. MOZART, F. POULENC, A. A.SAYGUN, F. SAY, B. GÜNEŞ, M. DOĞUDUYAL, U. AŞUROĞLU, Ö. ÖZKOÇ, E. DEMİREL, E. ERYILMAZ

Tickets: € 10,- verkoop aan de deur. Er kan niet gepind worden.

Tevens heeft het duo een cd opgenomen met uitsluitend ’Turkse muziek’ voor klarinet en piano. Deze cd kunt u met korting kopen na afloop van het concert (u betaalt dan maar €10,- ipv €12,50).

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd15:00 uur
Toegang € 10,-
Kaartverkoop aan de deur