Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Erard Ensemble

Romantiek van het Avondland

2 oktober 2018

Met Gordan Nikolic en Casper Bleumers (viool), Ásdís Valdimardottír en Anna den Herder (altviool), Jan Bastiaan Neven en Celine Flamen (cello).  Met Edward Janning (piano) en Marine Fribourg (sopraan). Met muziek van Brahms, Berg en Schönberg. 

De fenomenale violist Gordan Nikolic is bekend als de charismatische aanvoerder van het Nederlands Kamer Orkest. Wij kijken er daarom naar uit om samen met hem een sfeervol programma te presenteren met werken van Johannes Brahms, Alban Berg en Arnold Schönberg. Naast Gordan verleent ook sopraan Marine Fribourg haar medewerking aan dit concert. 

Wij gaan van start met het prachtige Tweede Pianotrio van Johannes Brahms, een werk waarin zijn liefde voor Clara Schumann een belangrijke rol speelt. Na de pauze klinken de smachtende Sieben Frühe Lieder van Alban Berg die nog geheel verankerd zijn in de laat-romantische Duitse traditie.

Het magistrale strijksextet Verklärte Nacht van Arnold Schönberg behoort tot de hoogtepunten van de laat-romantiek: sensueel, mysterieus en duister verbeeld Schönberg het verhaal van twee verliefde mensen waarvan de vrouw bekend zwanger te zijn van een andere man. Verklärte Nacht is een van de weinige kamermuziekkwerken die op een verhaal gebaseeerd zijn

Johannes Brahms:  Tweede Pianotrio in C 

Alban Berg: Sieben Frühe Lieder

Arnold Schönberg: Verklärte Nacht voor strijksextet

Gordan Nikolic en Casper Bleumers (viool), Ásdís Valdimardottír en Anna den Herder (altviool), Jan Bastiaan Neven en Celine Flamen (cello).  Met Edward Janning (piano) en Marine Fribourg (sopraan)

Het Erard Ensemble heeft een groot repertoire opgebouwd met zowel bekende meesterwerken (van onder anderen Schumann, Fauré en Brahms) alsook met onbekende, maar verrassend interessante composities van Theodor Kirchner, Joseph Jongen en Carl Krill. Het Erard Ensemble heeft een aantal lovend ontvangend cd’s uitgebracht met muziek van o.a. Joseph Jongen, Robert Schumann, Carl Krill en Gustav Mahler. Sinds 2009 organiseert het ensemble elke zomer een festival voor romantische muziek op authentieke instrumenten in het schilderachtige Ouderkerk aan de Amstel. De leden van het Erard Ensemble zijn solisten uit het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest, samen met pianist Edward Janning.

Het Erard Ensemble:
Casper Bleumers, viool    
Guus Jeukendrup, altviool    
Jan-Bastiaan Neven, cello   
Edward Janning, piano    

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd20:15 uur
Toegang € 22,50
Kaartverkoop , 020-6392273
www.klassiekemuziek.nl
Website www.erard-ensemble.nl