Skip to navigation | Ga naar menu

expositie - Expositie Robert Lambermont

31 januari - 24 februari 2017

Pianist en beeldend kunstenaar Robert Lambermont toont tekeningen en bewegende objecten in de Amstelkerk. Deze werken ontstonden afgelopen vier jaar en zijn deels geïnspireerd op de muziek van Simeon ten Holt. Als toelichting bij zijn werk voert Lambermont in de tentoonstellingsruimte solocomposities van deze componist uit. 

Robert Lambermont is zowel beeldend kunstenaar als pianist. De afgelopen negen jaar voerde hij regelmatig concerten uit van Simeon ten Holt samen met de leden van het Rondane Kwartet in kerk De Duif in Amsterdam. Robert Lambermont onderhield sinds zijn studie aan de Gerrit Rietveld Academie nauw contact met Simeon ten Holt en werd één van de belangrijkste vertolkers van zijn muziek.   

Het ontstaansproces van Lambermonts objecten en tekeningen verloopt organisch en intuïtief. Hij verzamelt vormen en bewegingen die hem opvallen in onder meer gebouwen en landschappen, maar ook in minder materiële zaken zoals een gesprek of de muziek van Simeon ten Holt. Op grond van poëtische overwegingen maakt hij een selectie uit alle indrukken en vertaalt deze naar objecten en tekeningen. 
Het beeldend werk van Robert Lambermont is in verschillende collecties opgenomen in binnen- en buitenland waaronder de Rijkscollectie, Bonnefantenmuseum Maastricht, Art Collection DSM Heerlen, Musica Klankenbos Neerpelt (BE) en Teylers Museum Haarlem. Lambermont ontving meerdere malen stipendia van het Mondriaan Fonds.  

De expositie is gratis te bezichtigen op werkdagen van 09:00 - 17:00 uur. 
De officiele opening is zondag 5 februari van 14:00 tot 17:00 uur.

Naast exposeren zal Lambermont ook nog twee keer acte de présence geven op de piano:
Tijdens de opening speelt hij een fragment van Soloduiveldans III van Simeon ten Holt  (tijdsduur 18 min.)

Zondag 12 februari: solorecital door Robert Lambermont op piano, aanvang 16.30 uur: 
Soloduiveldans II (tijdsduur 35 min.) van Simeon ten Holt
 en Soloduiveldans IV (tijdsduur 15 min.) van Simeon ten Holt 
LET OP: De expositie is gratis te bezoeken, werkdagen van 09:00 t/m 17:00 uur. Het bijwonen van dit concert kost € 17,50. Meer informatie over deze recital vindt u HIER

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd09:00 uur
Toegang gratis
Kaartverkoop
Website www.robertlambermont.nl/