Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Festival: From Georgia with Love

8 oktober 2017

Kamerkoor Oktoich organiseert een uniek concert in Amsterdam samen met twee gerenommeerde ensembles uit Georgië in de Kaukasus.

Kamerkoor Oktoich organiseert een uniek concert in Amsterdam samen met twee gerenommeerde ensembles uit Georgië in de Kaukasus. De ensembles Ialoni olv de etnomusicologe Nino Naneishvili en het Georgian Folk Ensemble Barakoni olv zanger Andria Rogava brengen bijzondere meerstemmige Georgische liederen die op een eeuwenoude traditie teruggaan. Alle belangrijke momenten in het leven van een mens worden bezongen. Met vrolijke opzwepende of teder weemoedige klanken en loepzuivere samenzang weten deze Georgiërs het hart te raken.

Het concert in Amsterdam is het openingsconcert  van een landelijk festival ‘From Georgia with love’ met actieve zangworkshops voor gevorderde amateurzangers die de Georgische zang onder de knie willen krijgen. En nog enkele concerten in Utrecht en Groningen. De spetterende afsluiting van een hele week Georgische polyfone zang is in de Russische kerk aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Kijk voor het volledige programma van dit unieke Georgische festival op www.oktoich.nl.

Vrouwenensemble Ialoni (Tbilisi) o.l.v. Nino Naneishvili
polyfone en rituele gezangen uit Georgië
Kamerkoor Oktoich (Amsterdam) o.l.v. Aliona Ovsiannikova
liturgische gezangen uit de Russisch-Orthodoxe traditie
Barakoni Georgian Folklore Ensemble (Brussel)
traditionele volksliederen uit Georgië
Nina Targan Mouravi
voordracht Georgische poëzie (in schitterende Nederlandse vertaling)

Dit festival is mede mogelijk gemaakt door het AFK, VSB Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Informatie

Plaats Posthoornkerk
Tijd15:00 uur
Toegang € 15,-
Kaartverkoop
Website www.oktoich.nl