Skip to navigation | Ga naar menu
Foto: Ben van Duin

Foto: Ben van Duin

muziek - Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol

Try-out

30 september 2017

Een literair concert met schrijver Dimitri Verhulst en de band van Corrie van Binsbergen. Speciaal voor deze productie heeft gitarist/componist Corrie van Binsbergen een muzikale literaire trip gecomponeerd. Het publiek beleeft een enerverende film voor de oren van dit  ‘curriculum van smeerlapperij’.

In zijn kenmerkende stijl, scherp, bijtend met een ironische onderlaag, schetst Dimitri Verhulst in Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol de evolutie van de mensheid. Vanaf het moment dat we uit het water kropen en op twee benen gingen lopen tot en met de jaren dat we elkaar naar de andere wereld zijn gaan bombarderen. Verhulst haalt met zijn bizarre verhaal alle muzikale registers naar boven bij Corrie van Binsbergen. Met haar hybride negenkoppige ensemble, waar jazz, pop, klassiek en moderne muziek hand in hand gaan, scheert Van Binsbergen langs literaire ravijnen en ongekende muzikale hoogten.

De band van Corrie van Binsbergen is voor deze gelegenheid uitgebreid met de strijkers van het Vlaamse Sun*Sun*Sun String Orkestra, bekend van hun concerten en producties met onder andere; Blixa Bargeld, Zita Swoon en Triggerfinger.

Wie?
Dimitri Verhulst is één van de grote schrijvers van de Lage Landen. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig talen en werd bekroond met verschillende literaire prijzen. Van de klassieker De helaasheid der dingen zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek werd verfilmd en bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs. Verhulst maakt ook naam als televisiemaker. In het voorjaar 2017 maakte hij voor de VPRO de televisieserie Made in Europe. Met Godverdomse dagen op een godverdomse bol uit 2009 won Verhulst de Libris Literatuurprijs.

Winnaar van de Boy Edgarprijs 1999, Corrie van Binsbergen, schreef voor haar band een muzikaal scenario van deze ‘inventaris van een ondersoort’. Verhalen, poëzie en de samenwerking met schrijvers zijn sinds 2000 belangrijke drijfveren in de carrière van Corrie van Binsbergen. Zij maakte programma’s met o.a. Remco Campert, Kees van Kooten, Tommy Wieringa, Griet Op de Beeck en Tjitske Jansen. De concerten met Toon Tellegen zijn al meer dan 10 jaar van vaste waarde in het rijke literaire en muzikale palet van Corrie van Binsbergen en scoorden keer op keer goede recensies en uitverkochte zalen. In 2012 werd Corrie van Binsbergen genomineerd voor de prestigieuze Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.

Uit de pers
“Verhulst is een groot stilist, meedogenloze blik.” NRC Handelsblad
“Gitarist en componist Corrie van Binsbergen is uniek als spil in de Nederlands muziekscene en zij zet een uniek programma neer waarin dichters, auteurs en musici op organische wijze hun verhalen vertellen”. Het Parool
“Sublieme en unieke juweeltjes die laten horen dat literatuur en muziek in de handen van de juiste mensen samen een sublieme nieuwe vorm van kunst kunnen opleveren. Muziek en literatuur, en dan net even wat meer. Magnifiek en een absolute aanrader. Om zuinig op te zijn.” Moors Magazine
“Het resultaat is indrukwekkend en wederom een uitstekend voorbeeld van hoe tekst en muziek elkaar kunnen versterken. Corrie van Binsbergen is in dat métier in de loop der jaren een heel grote geworden.” Jazzflits
“Als weinig andere Vlaamse schrijvers slaagt Verhulst erin dialect te laten klinken als Nederlands.”  HUMO
“De wereld van Corrie van Binsbergen is heel breed en nergens plat.” NRC Handelsblad
“Het komt niet vaak voor dat een muziekopvatting op literaire wijze wordt verwoord, maar gitariste en bandleider Corrie van Binsbergen krijgt het voor elkaar.” de Volkskrant

Cast
Dimitri Verhulst, voordracht
Corrie van Binsbergen, gitaar
Sun*Sun*Sun String Orkestra: Jeroen Baert, viool, Yumika Lecluyze, altviool, Seraphine Stragier, cello
Albert van Veenendaal, piano
Hein Offermans, bas
Jasper Blom, klarinetten, saxen
Alan Purves, drums, percussie
Jan Willem van der Ham, fagot, saxen

Voor het reserveren van kaarten mail uw naam en het aantal kaarten aan:
Kaarten zijn pas gereserveerd na betaling: Maak 10 euro per gewenste kaart over op rekeningnummer NL23INGB0003083236 tnv Stichting Brokken. Vermeld uw naam en ‘Zonnehuis’ in de omschrijving. Kaarten kunnen op de avond zelf gekocht worden (zolang de voorraad strekt). Betaling met pin of cash. Kassa open vanaf 20:00 uur.

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd20:30 uur
Toegang € 10,-
Kaartverkoop , aan de deur
Website www.stichtingbrokken.nl/godverdomse-dagen-op-een-godverdomse-bol/
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis