Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Grachtenfestival Weekend: Koepelconcert

11 februari 2018

Samen met De Opmaat en de Finale van het Grachtenfestival Concours, vormt het Koepelconcert een vast onderdeel van het 'Grachtenfestival Weekend'. 
 

Tijdens het jaarlijkse Koepelconcert buigen zes jonge musici zich over de woorden en noten van dichters en componisten. Samen geven zij vorm aan het Grachtenfestivalthema in 2018: Dichter bij de muziek. Het podium staat tjokvol avontuurlijke talenten die zorgen voor een bonte poëtische avond. 

Gedichten en muziek, gedichten in muziek, gedichten met en zonder muziek, poëzie heeft in de gehele muziekgeschiedenis een belangrijke rol gespeeld. Emily Dickinson en Aaron Copland; Paul Verlaine en Maurice Ravel; Pablo Neruda en Sanne Rambags, zomaar een paar inspirerende kruisbestuivingen die je tijdens het Koepelconcert zullen verrassen.

Sopraan Nikki Treurniet heeft een stem die alles aankan, van opera tot liedrepertoire. Met een ongekende helderheid weet ze de muziek te verwoorden. Pieter van Loenen is een jonge violist met een sterk en uitgedacht verhaal. Constant zoekend naar nieuwe vormen en samenwerkingen is hij een van de veelbelovende musici van zijn generatie. Camiel Boomsma is een bijzonder getalenteerde pianist die door de (inter)nationale pers is opgevallen om zijn muzikale vertelkracht.

Sanne Rambags is een uitzonderlijke jazz zangeres en componiste die van haar stem haar instrument maakt. Zelfgeschreven teksten en gedichten waarmee ze improviserend letterlijk haar eigen taal creëert. De eigenzinnige Zwitserse saxofonist Andri Schärli vertegenwoordigt de nieuwste generatie jazzmuzikanten, met een uitgesproken eigen geluid bestormt hij momenteel de (inter)nationale podia. Koen Schalkwijk is een jazzpianist en componist die behoort tot de hedendaagse jazz top en geprezen wordt om zijn inventiviteit.  

Naast het Koepelconcert vinden tijdens het Grachtenfestival Weekend ook De Opmaat en de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018 plaats. In de sfeervolle NedPhO-Koepel kijken we vooruit naar onze 21e editie, en zoals je inmiddels van het festival gewend bent staat het podium vol met jonge musici, componisten en prijswinnaars.

Tijdens de pauze en na afloop van het Koepelconcert kun je de installatie Melt Me Down (or The Campaign To Abolish Sonic Weapons) bekijken, een installatie van Luke Deane. Meer informatie over de installatie vind je hier.

musici/ensembles

Nikki Treurniet sopraan  /  Pieter van Loenen viool  /  Camiel Boomsmapiano  /  Sanne Rambags zang  /  Andri Schärli tenorsaxofoon  /  Koen Schalkwijk piano

Informatie

Plaats NedPho Koepel
Tijd20:30 uur
Toegang € 15,-
Kaartverkoop
www.grachtenfestival.nl/kaartverkoop