Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Grachtenfestival: Ochtendconcert: Club Classique - Muzikale wereldwonderen

15 augustus 2020

Onderdeel van het Grachtenfestival in een Bijzondere Locatie van Stadsherstel. Geniet van de beste muziek door de nieuwe generatie. Ontdek talentvolle jonge musici in een monumentale locatie.

Muziek heeft geen woorden nodig om te verwonderen. Op deze ochtend hoor je een selectie lievelingsstukken van Club Classique. Het maakt niet uit waar de componisten vandaan komen: deze muziek weet iedereen ter wereld te raken. Natuurlijk mag Beethoven in zijn jubileumjaar niet ontbreken: zijn 4e pianoconcert raakte in de vergetelheid, maar werd herontdekt door Mendelssohn.

Tussen het programma door vertellen de musici waarom ze zo van deze stukken houden. Ze blijven dicht bij zichzelf en maken het concert persoonlijk. Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling  –  drijvende krachten achter Club Classique – delen het podium met jong talent. In de hoofdrol pianiste Yang Yang Cai, die in 2013 winnaar was van de prestigieuze YPF Piano Competition. Altvioliste Lotus de Vries volgt momenteel haar master aan de prestigieuze Hochschule für Musik “Hanns Eisler”. Violist Shin Sihan zou je nog wel vaker kunnen horen tijdens dit festival, hij is namelijk genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2020!

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd11:00 uur
Toegang €18,50
Kaartverkoop
www.grachtenfestival.nl/concert/ochtendconcert-club-classique-muzikale-wereldwonderen_15-08-
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis