Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Grachtenfestival: Ode to Tomorrow

Wasim Arslan zang / Madhu Lalbahadoersing zang / Shishani Vranckx zang / Caravan

11 augustus 2018

Concert i.h.k.v. het 21e editie Grachtenfestival. Ode to Tomorrow is speciaal geschreven voor het Grachtenfestival, en is een volgende stap om verschillende culturen dichter bij elkaar te brengen. Daarvoor worden drie jonge zangers vanuit alle windstreken uitgenodigd in de Caravan om samen een ode te brengen aan de dag van morgen. 

Het project Caravan van pianist en componist Julian Schneemann is een muzikale verzoening, van Oost tot West en van klassiek tot jazz en volksmuziek. Samen met de Syrische ud-virtuoos Jawa Manla, vioolfenomeen Emmy Storms en percussietovenaar Jeroen Batterink, gaat hij op reis, waarbij ze zich van grenzen niets aantrekken.

Ode to Tomorrow is speciaal geschreven voor het Grachtenfestival, en is een volgende stap om verschillende culturen dichter bij elkaar te brengen. Daarvoor worden drie jonge zangers vanuit alle windstreken uitgenodigd in de Caravan om samen een ode te brengen aan de dag van morgen. Deze drie geweldige zangers, Wasim Arslan uit Syrië, de Indiase Madhu Lalbahadoersing en Shishani Vranckx uit Namibië zijn geboren verhalenvertellers. Ieder vertolken ze een eigen blik op de toekomst en in Ode to Tomorrow staan deze toekomstdromen zij aan zij.

De stemmen van Wasim, Shishani en Madhu worden gebruikt als instrumenten en vertellers tegelijk, en wat begint als drie aparte verhalen, komt gedurende de Ode to Tomorrow steeds meer samen tot een gezamenlijk, organisch geheel. Een ode aan een toekomst waarin we dichter bij de muziek en dichter bij elkaar komen!

Direct na afloop van het concert zal Ab Nieuwdorp, presentator van De Klassieken op NPO Radio 4 in gesprek gaan met Julian Schneemann. Als publiek krijg je ook de gelegenheid vragen te stellen in deze Q&A.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsherstel Amsterdam.

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor. Door de combinatie van locatie en repertoire wordt klassieke muziek, uitgevoerd op hoogstaand niveau, op een toegankelijke manier gepresenteerd. Dat maakt het Grachtenfestival een unieke ervaring voor bezoekers en musici.

Informatie

Plaats De Duif
Tijd21:00 uur
Toegang € 16,-
Kaartverkoop
www.grachtenfestival.nl/concert_detail.vm?id=3642
Categorie: Cultuuragenda, De Duif