Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Grachtenfestival: Pianoduo Shermaine Velasco en Florence van der Does

10 augustus 2019

Ochtendconcert. Onderdeel van het Grachtenfestival.

Shermaine Velasco en Florence van der Does vormen sinds begin 2018 een pianoduo. Ondanks hun korte bestaan hebben ze al een mooi cv opgebouwd. Het duo gaf concerten op podia zoals het Vondelpark Openluchttheater, de Deventer Schouwburg en in de Duif tijdens het Pianoduo Festival Amsterdam. Ook was het duo te horen in Opium op Radio 4. In de zomer van 2018 namen zij deel aan het Peter de Grote Festival in Groningen, waar zij de “Honorary Award for outstanding Musicianship” in ontvangst mochten nemen. Daarnaast volgde zij diverse masterclasses. 

Tijdens dit ochtendconcert speeld het duo een sonate van Mozart in C groot. Mozart schreef de sonate voor zijn studente Franziska von Jacquin, maar droeg hem uiteindelijk op aan de zusjes Nanette en Babette Natorp, de dochters van een rijke Weense koopman.

Daarnaast spelen zij Rachmaninoff die zijn compositie Six Morceaux opus 11 schreef toen hij pas 21 jaar was. In dit jeugdwerk zijn duidelijk verschillende stijlen te horen, maar toch is ook al de latere Rachmaninoff er in te herkennen.

Extra reden om dit concert te bezoeken is omdat het zich bevindt in de Posthoornkerk waar op dat moment een bijzondere tentoonstelling te bekijken is van Marieke Coppens. In deze tentoonstelling vloeien werken uit de kerk samen met nieuwe werken gemaakt door Coppens. Voor meer informatie over de expositie klik HIER

Informatie

Plaats Posthoornkerk
Tijd10:00 uur
Toegang € 17,-
Kaartverkoop aan de deur
bit.ly/2YiInyz