Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Grachtenfestival: xSight@ Percussion Duo

11 augustus 2019

Grachtenfestival Conservatorium Concours winnaars 2019 xSight@ Percussion Duo presenteren deze middag hun favoriete instrument: de marimba.

De marimba is het belangrijkste instrument bij uitstek geweest door vele percussionisten over de hele wereld en staat sinds het begin van de marimba als solo-instrument in de belangstelling van vernieuwers. Tegenwoordig zijn er veel verschillende stijlen op de marimba te bespelen die een nieuw perspectief biedt op het instrument. In het nieuwe concertprogramma van deze heren, genaamd "WoodenTouch", worden stukken van Bach tot Bartok gecombineerd met originele werken speciaal geschreven voor het marimba-duo. De meeste stukken in dit programma zijn speciaal door het tweetal gearrangeerd om de nadruk te leggen op de uniekheid van dit instrument.

In februari 2019 prees de jury van het Grachtenfestial Conservatorium Concours het xSight@ Percussion Duo (Codarts, Rotterdam) met haar overtuigende optreden vol ‘uitzonderlijke kleuring in dynamiek. Het duo daagt elkaar uit en is uitstekend op elkaar ingespeeld. Het was een performance die je pakt'. Kom dat zien en beoordeeld zelf. 

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd16:00 uur
Toegang € 17,-
Kaartverkoop
bit.ly/2KMInD2
Website www.grachtenfestival.nl/