Skip to navigation | Ga naar menu

divers - Hacking Heritage: de inclusieve stad

20 juni 2018

Woensdag 11 april komt Najah Aouaki naar de Amstelkerk om te spreken over de transformatie van de stad. Ze heeft het project Javakwartier ontwikkeld met als doel de diversiteit van de Javastraat te behouden. Ondernemers die lang in de straat zitten helpt zij aan te sluiten bij de huidige trends en behoeften van de nieuwe buurtbewoners. Dit doet zij door de winkels te moderniseren, zowel van binnen als van buiten. 

De Javastraat is een mooi voorbeeld maar ook in de rest van de stad voltrekken deze ontwikkelingen zich. Wat betekent dit voor de stad? Hoe gaan we om met gentrificatie en waar liggen de knelpunten in Amsterdam? Deze vragen zullen aan bod komen met als leidend thema ‘de inclusieve stad’.

Stadsherstel is een organisatie die monumentale gebouwen in en rondom Amsterdam restaureert, herbestemt en levend houdt. Maar hoe houd je monumentaal erfgoed levend? Om hierop een antwoord te geven worden jonge erfgoedliefhebbers uitgenodigd om na te denken over actuele onderwerpen. Het doel is uiteindelijk om een evenement te organiseren in het Europees Erfgoedjaar!

Tijden
18:00 inloop
18:30 start
20:00 borrel 
21:00 eind

Aanmelden via

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd18:30 uur
Toegang gratis, wel graag aanmelden via mail
Kaartverkoop