Skip to navigation | Ga naar menu

expositie - Hedendaagse Impressionistische Amsterdamse stadsgezichten

30 april - 25 mei 2018

Er zijn continu exposities in de Amstelkerk die op werkdagen gratis te bezoeken zijn van 09:00 -17:00 uur. Vanaf maandag 30 april 2018 tot en met vrijdag 25 mei 2018 is het de beurt aan hedendaags impressionist Hans Versfelt die samen met collega schilders Louis Visser en Joost Doornik en in samenwerking met collectie L’impression (Hans Heintz), Amsterdamse stadsgezichten exposeert. Deze schilderijen zijn in de afgelopen maanden 'en plein air' gemaakt in en rond Amsterdam.

Amsterdam is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor schilders van het stadsgezicht waaronder grootheden als Rembrandt, Storck, van Gogh, Liebermann, Monet, Breitner en Israels.
Impressionist Hans Versfelt (1968) zet de impressionistische traditie voort: hij is negentiende- en eenentwintigste eeuws tegelijk. Hij schildert alle facetten van het stadse leven. Zijn stadsgezichten met natgeregend plaveisel en verlichte etalages roepen Breitner en Israels in de herinnering maar de auto’s en stoplichten zijn van deze tijd. Hetzelfde geldt voor de collega schilders Louis Visser en Joost Doornik met wie Hans regelmatig optrekt om de stad vast te leggen.
De schilders zullen regelmatig in de Amstelkerk zijn om tekst en uitleg te geven bij de verschillende werken. Ook Hans Heintz (mede-organisator) is regelmatig aanwezig.

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd09:00 uur
Toegang gratis
Kaartverkoop , voor vragen of commentaar is hans heintz ook bereikbaar via mail
Website www.limpression.nl