Skip to navigation | Ga naar menu

expositie - Hommage aan Ton de Laat

6 maart - 30 april 2018

Er zijn continu exposities in de Amstelkerk die op werkdagen gratis te bezoeken zijn van maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur. Als hommage aan beeldend kunstenaar Ton de Laat wordt een selectie van zijn aquarellen, etsen en - vaak zeer humoristische – boekjes tentoongesteld.

 Ton de Laat, zoon van de Brabantse graficus Hendrik de Laat, overleed in de zomer van 2016 en korte tijd later sloot galerie Petit (waar hij ruim 30 jaar aan verbonden was) haar deuren. Zijn werk was eerder te zien op de kunstbeurs REALisme en de KunstRAI. Kenmerkend voor zijn stijl waren zijn oog voor detail, zijn vakmanschap en zijn (vaak absurdistische en altijd doordachte) humor.

Het werk van Ton de Laat zal van 6 tot en met 30 maart 2018 nog eenmaal in Amsterdam te zien zijn. Een deel van het werk is te koop. Dat geldt ook voor door hem gemaakte boekjes als 'Hoofdkussens en –brekens; een onderzoek naar historische tekenmaterialen en –technieken' uit 2000 en 'Mus Musculus: De heruitgave van een in 1925 verschenen proefschrift ter ontbunseling van de historische identiteit, betekenis en reikwijdte van de huismuis' uit 1991. 

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd09:00 uur
Toegang Gratis