Skip to navigation | Ga naar menu

orgelconcert - Jubileumconcert 10 jaar Orgelconcerten in De Duif

Stephan van de Wijgert en Strijkorkest Lundi Bleu olv Carel den Hartog

24 juni 2018

Maandelijks bespelen verschillende organisten (nationaal en internationaal) het bijzondere Smitsorgel in De Duif. Al tien jaar lang verzorgen we deze concertserie samen met organist Stephan van de Wijgert. De aftrap van het nieuwe zomerorgelconcertenseizoen trappen we af met een speciaal jubileumconcert. 

Elk jaar organiseren we in De Duif het Eggenkampconcert, genoemd naar de oud-directeur van Stadsherstel, iemand die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de restauratie van De Duif en het bijzondere Smits-orgel. Op 24 juni vieren we het 10 jarig jubileum van de orgelconcertenserie die we samen met organist Stephan van de Wijgert in De Duif hebben opgezet. Daarom krijgt het Eggenkampconcert dit jaar een speciale jubileumbehandeling. We gaan een bijzondere samenwerking met Strijkorkest Lundi Bleu o.l.v. Carel den Hertog aan, waarbij twee werken voor orgel en strijkorkest centraal staan. Het concerto in g kleine terts voor orgel, strijkorkest en pauken van Francis Poulenc en de suite concertante voor orgel en strijkers van Albert de Klerk.

De orgelconcerten zijn normaal gesproken toegankelijk voor een vrijwillige bijdrage. Om dit speciale concert mogelijk te maken, zullen we eenmalig kaarten verkopen voor € 15,- (excl. servicekosten). 

Eventbrite - Jubileumconcert: 10 Jaar Orgelconcerten in De Duif

De organist is live te volgen op beeldscherm. Samenstelling programma door Stephan van de Wijgert, organist van De Duif. 

Smits-orgel; 'monument in een monument'
Het Smits-orgel in De Duif is een Rijksmonument. Het werd gebouwd tussen ca. 1862-1882 en het is het grootste Smits-orgel boven ‘de grote rivieren’. Het verkeerde al enige tientallen jaren in uiterst slechte toestand. Stadsherstel heeft in 1997 (tegelijk met de restauratie van het gebouw) besloten tot grondige restauratie van dit beroemde instrument.  In 1997 werd het orgel gedemonteerd. Zeven jaar later - najaar 2004 - is begonnen met het terugplaatsen van het inmiddels (grondig) gerestaureerde orgel.

Informatie

Plaats De Duif
Tijd16:00 uur
Toegang € 15,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop of 020 5200090
www.eventbrite.nl/e/tickets-jubileumconcert-10-jaar-orgelconcerten-in-de-duif-46102266119
Website www.orgelconcertendeduif.nl/
Categorie: Cultuuragenda, De Duif