Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Junior Grachtenfestival: Bremer Stadsmuzikanten

12 augustus 2017

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor. Uiteraard is er zoals elk jaar ook weer ruimte voor het Junior Grachtenfestival.

Een té oude Ezel, een dikke, luie Kat en een stressKip hebben het gehad bij hun baasjes en lopen weg van huis. Maar wat doe je als je in je eentje in de wereld staat? Gelukkig vinden de drie dieren elkaar. Ze besluiten samen muziek te maken in de grote stad! 

De grote stad is verder dan gedacht en onderweg beleven ze allerlei spannende avonturen. Lukt het ze de stad te bereiken en beroemd te worden? Deze muzikale voorstelling wordt verteld en gespeeld door drie jonge musici op trombone, saxofoon en dwarsfluit. Kinderen komen op een speelse wijze in aanraking met klassieke muziek.

Op zaterdag 11 februari 2017 vond in de NedPhO-Koepel in Amsterdam voor de derde keer De OpMaat plaats. Tijdens De OpMaat kunnen jonge musici hun idee pitchen voor een concert tijdens het Grachtenfestival. In totaal pitchten veertien kandidaten hun ideeën in drie categorieën: het thema van het Grachtenfestival 2017 (In Stijl), een bijzondere locatie tijdens het Grachtenfestival 2017 (Odeon, Supperclub) en een voorstelling tijdens het Junior Grachtenfestival.

Het ensemble won de Grachtenfestival Pitch in de categorie 'Oorkaan'. De voorstelling werd onder intensieve begeleiding van Oorkaan doorontwikkeld, specialisten op het gebied van theatrale concerten voor het jongste publiek. “Oorkaan vindt dat alle kinderen toegang moeten krijgen tot klassieke muziek. Door theatrale concerten in prikkelende en verrassende vormen te presenteren, wordt het luister- en verbeeldingsvermogen van het kind gestimuleerd.

Het Junior Grachtenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Janivo Stichting en de Stichting Ars Donandi.

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd12:00 uur
Toegang gratis
Website www.grachtenfestival.nl
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis