Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Kamermuziek in De Hoop: DOSTOJEVSKI KWARTET

Muziek van joodse componisten

24 februari 2019

Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann viool,
Lisa Eggen, altviool en Emma Kroon, cello

Ervin Schulhoff, Strijkkwartet no. 2 
Felix Mendelssohn, Strijkkwartet in Es groot, Op 12
Alfred Schnittke , ‘Canon in Memoriam Igor Stravinsky’
Henriëtte Bosmans, Strijkkwartet (1927)

Het Dostojevski Kwartet is opgericht in2014.  De jonge musici hebben elkaar op het conservatorium van Amsterdam leren kennen. Het strijkkwartet ontving lessen van o.a. Dmitri Ferschtman, Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera en Marc Danel.  Vanaf najaar 2016 studeert het kwartet aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie in het traject voor conservatoriumstudenten.

Het ensemble heeft gekozen voor een programma met muziek van joodse componisten, behalve Mendelssohn allen uit de 20ste eeuw. Het laatste werk van dit programma is van de hand van de Nederlandse componiste Henriette Bosmans, die misschien bij het grote publiek niet zo bekend is, maar wordt beschouwd als een van Nederlands belangrijke componisten uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Zij maakte deel uit van verschillende kamermuziek-ensembles in Amsterdam, met onder anderen de violisten Louis Zimmerman en Francis Koene en de cellist Marix Loevensohn

Over deze concertserie:
Schuilkerk De Hoop heeft een prachtige akoestiek, waar zowel musici als luisteraars lovend over zijn. Het intieme karakter van de ruimte draagt bij aan een direct contact tussen musici en publiek, waardoor ieder concert weer een bijzondere belevenis wordt. 

Informatie

Plaats Schuilkerk De Hoop
Tijd15:00 uur
Toegang € 14, Stadspas en Vrienden SH € 13, Vrienden de Hoop € 10
Kaartverkoop , aan de deur, 06-81498375
Website www.schuilkerkdehoop.nl
Categorie: Cultuuragenda, De Hoop