Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Kamermuziek in De Hoop: Duo Edelen, Meesters van de Franse Barok '' Les Délices de la Solitude''

29 september 2019

Schuilkerk De Hoop heeft een prachtige akoestiek, waar zowel musici als luisteraars lovend over zijn. Het intieme karakter van de ruimte draagt bij aan een direct contact tussen musici en publiek, waardoor ieder concert weer een bijzondere belevenis wordt. 

Fred Edelen, barokcello -  Christina Edelen, klavecimbel

Duo Edelen speelt al sinds 1983 samen en verzorgde talloze concerten in de VS en Europa. Recente optredens zijn o.a. in het Edinburgh University Museum of Musical Instruments en bij het Houston Fine Arts Museum. Als artistieke leiders van Early Music Southwest treden Fred en Christina regelmatig op in het Zuidwesten van Amerika. In 2011 presenteerden ze hun eerste Barok kinderconcert bij het Rienzi Collection te Houston. Hoewel Duo Edelen dus veelvuldig in hun geboorteland Amerika te vinden is, is het ook regelmatig te horen op de Nederlandse podia.

In het programma  ‘Les Délices de la Solitude’ worden de verrukkingen van de eenzaamheid vertolkt in sonates van Joseph Bodin de Boismortier, François Couperin, Jean Baptiste Barriere en Michel Corrette. 

Informatie

Plaats Schuilkerk De Hoop
Tijd15:00 uur
Toegang Los € 15, Stadspas en Vrienden SH €13,- Vrienden de Hoop € 11,-
Kaartverkoop , aan de deur, 06-81498375
Website www.schuilkerkdehoop.nl
Categorie: Cultuuragenda, De Hoop