Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Kamermuziek in De Hoop: SCARAMUCCIA ENSEMBLE

“Herinneringen aan een reis naar Italië”

27 januari 2019

Javier Lupiáñez, viool; Inés Salinas, cello & viola da gamba; Patrícia Vintém, klavecimbel. Het SCARAMUCCIA ENSEMBLE neemt u mee naar het jaar 1717. Johann Georg Pisendel, concertmeester van het Dresdenorkest en één van de grootste virtuozen uit zijn tijd, trok in 1717 ongeveer een jaar lang door  Italië en kwam zo in contact met veel van de eigentijdse grote Italiaanse meesters. Hij ontmoette ze niet alleen, maar werkte soms ook met hen samen. Ensemble Scaramuccia deed onderzoek naar de composities van Pisendel en zijn Italiaanse collega’s.  

Antonio Lucio Vivaldi 
Suonata à Solo fatto per Maestro Pisendel Del Vivaldi (Sonata in G Major, RV 25) Allegro - Grave (by Pisendel) – Allegro
Deze  bijzondere sonate van Vivaldi is opgedragen aan de jonge Pisendel. Vivaldi maakte de sonate niet helemaal af, maar liet ruimte voor Pisendel om er een deel van eigen kunnen toe te voegen .

Guiseppe Maria Fanfani
Sonate in D groot voor viool en basso continuo

Johann Georg Pisendel/Antonio Montanari
Solo Violino e Basso (Sonata in E Major Mus.2421-R-18) Largo - Allegro ma non tanto - Largo - Allegro assai

Over deze concertserie:
Schuilkerk De Hoop heeft een prachtige akoestiek, waar zowel musici als luisteraars lovend over zijn. Het intieme karakter van de ruimte draagt bij aan een direct contact tussen musici en publiek, waardoor ieder concert weer een bijzondere belevenis wordt. 

Informatie

Plaats Schuilkerk De Hoop
Tijd15:00 uur
Toegang € 14, Stadspas en Vrienden SH € 13, Vrienden de Hoop € 10
Kaartverkoop , aan de deur, 06-81498375
Website www.schuilkerkdehoop.nl
Categorie: Cultuuragenda, De Hoop