Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Kamermuziek in De Hoop

TRIO DUMAS - ‘HONGAARS-OOSTENRIJKSE DIALOGEN'

25 februari 2018

TRIO DUMAS: Joseph Puglia, viool - Örs Köszeghy, cello - Chaim Steller, altviool . Binnen het programma 'HONGAARS-OOSTENRIJKSE DIALOGEN' ontmoeten de componisten Schubert, Mozart, Sandor Veress, Ligeti en Beethoven elkaar. 

De leden van het strijktrio Trio Dumas komen uit drie zeer verschillende landen: de V.S., Hongarije en Nederland. Ze komen dus allemaal uit een eigen cultuur en traditie, maar ze hebben hun grenzen overschreden

Trio Dumas heeft al sinds haar eerste concert 10 jaar geleden in het Bartók Memorial House in Boedapest een diepe en persoonlijk affiniteit met 20ste eeuwse Hongaarse muziek. Met de vroege cellosonate van György Ligeti en het strijktrio van de (ten onrechte!) minder bekende Sándor Veress komen twee van de grootste componisten van de afgelopen eeuw aan het woord. De Weense Klassieken dienen van repliek in drie zelden gespeelde meesterwerken: Schubert's charmante onvoltooide strijktrio, Mozart's geestige en intieme duo voor viool en altviool (KV 423), en tot slot Beethoven's magistrale strijktrio in c klein, Op 9. nr. 3, een hoogtepunt uit zijn vroege oeuvre.

Informatie

Plaats Schuilkerk De Hoop
Tijd15:00 uur
Toegang € 14, Stadspas en Vrienden SH € 13, Vrienden de Hoop € 10
Kaartverkoop , aan de deur, 06-81498375
Website www.schuilkerkdehoop.nl
Categorie: Cultuuragenda, De Hoop