Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Laurens de Man: BACH BOOST

11 november 2017

Pianist Laurens de Man, choreografe Rianne Keyzer en een strijkersensemble bundelen hun krachten voor een heuse BACH BOOST, mét CD-release!

Onder de titel "BACH BOOST" presenteert de jonge pianist Laurens de Man een programma waarin de grootste componist aller tijden centraal staat. Tijdens dit concert zal Laurens ook zijn nieuwe Bach-CD presenteren.

De klavecimbelmuziek van J.S. Bach wordt al eeuwenlang door pianisten gespeeld en behoort tot het ijzeren repertoire. Toch raakte een aantal eigenaardige werken enigszins in de vergetelheid; Laurens de Man nam ze op en zal er vanmiddag uit spelen.
Maar er is meer: choreografe Rianne Keyzer liet zich inspireren door de barokke dansvormen die aan veel van Bach's muziek ten grondslag liggen en geeft vanmiddag acte de présence.
Tot slot bundelen piano en strijkers hun krachten in Bach's meesterlijke Pianoconcert in f.
Voor velen geldt: Geen Dag Zonder Bach. Met dit programma wordt uw Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Bach ruimschoots gehaald!

Laurens de Man, piano
Rianne Keyzer, dans
Strijkersensemble Conservatorium van Amsterdam

Laurens de Man (1993) treedt veelvuldig op als pianist en organist, als solist en in kamermuziekverband. Hij voltooide dit jaar zijn piano- en orgelstudie (hoofdvak, bijvak klavecimbel) aan het Conservatorium van Amsterdam cum laude. Het oeuvre van J.S. Bach speelt een bijzondere rol in zijn activiteiten: zo speelde hij Bach met VJ, met dansers, in DWDD, en viel hij in de prijzen bij het Bachconcours te Würzburg. Ook was hij prijswinnaar bij o.a. het Prinses Christina Concours, het Storioni Kamermuziekconcours en de International Martini Organ Competition in Groningen. Sinds 2012 is hij hoofdorganist van de Utrechtse Janskerk. 

Foto: Gisella Klein

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd15:00 uur
Toegang gratis, vrije gave na afloop
Website www.laurensdeman.nl