Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Lenteconcert Amstel Strijkers

3 juni 2018

Concert o.l.v. Kees Olthuis. Solist: Willem Brons, piano.

Op zondag 3 juni 2018 speelt het Amstel Strijkers Ensemble (ASE) onder leiding van Kees Olthuis een gevarieerd programma met werken van Webern, Mozart, Nordgren en Kodály. Solist is de ‘éminence grise’ onder de Nederlandse pianisten: Willem Brons. Hij speelt het expressieve ‘Jeunehomme’ concert van Mozart dat door velen gezien wordt als een keerpunt in Mozarts muzikale ontwikkeling. Verder spelen de Amstelstrijkers de hoogromantische Langsamer Satz van Anton Webern en de Symfonie voor Strijkers van Pehr Henrik Nordgren, een stuk vol verrassende effecten. Het concert wordt besloten met het volkse Rondo Hongroise van Zoltán Kodály.

Het ASE werd in 1986 opgericht en telt zo’n dertig  enthousiaste, ervaren musici en heeft gedurende de afgelopen 30 jaar een breed repertoire opgebouwd dat zowel de mooie strijkers-serenades uit het romantische en klassieke repertoire omvat als ook verrassende stukken van moderne componisten. Het orkest werkt – naast Kees Olthuis – met meerdere dirigenten, onder wie Marien van Staalen, Jacob Slagter en Ivo Meinen. Tweemaal per jaar brengt het Amstel Strijkers Ensemble een nieuw programma dat behalve in Amsterdam ook elders in het land wordt uitgevoerd. Meer informatie op www.amstelstrijkers.nl

Het concert op 3 juni begint om 20.15 uur in de Amstelkerk, Amstelveld 10, Amsterdam. Toegangskaarten ad € 17 (cjp en 65+ ad €15) zijn verkrijgbaar aan de kerk. Eind april start de voorverkoop via www.amstelstrijkers.nl  De toegangsprijs is dan € 16 resp. €14.

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd20:15 uur
Toegang € 17 (cjp en 65+ ad €15) | online een euro korting
Kaartverkoop aan de deur
www.amstelstrijkers.nl
Website www.amstelstrijkers.nl