Skip to navigation | Ga naar menu

expositie - Lieve Prins

24 april - 26 mei 2017

Elke maand is er een nieuwe expositie in de Amstelkerk. Bezoek gratis de expositie én de Amstelkerk op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Deze maand kunt u genieten van de werken van Lieve Prins. 

Lieve Prins werd in 1948 geboren te Lichtervelde , België en woont al 46 jaar in Nederland. Zij studeerde af op de kunstacademie te Breda. Daarna volgde ze een studie aan de film academie in Audio-Visuele Communicatie te Amsterdam. Sinds 1981 bekwaamde ze zich in life scannen wat ze "Horizontaal theater" noemt.

Lieve gebruikt een kleuren kopieer en nu recent een scanner als fototoestel. Ze legt mensen en voorwerpen direct op de glasplaat en puzzelt op haar manier een beeld in elkaar. Ze bedacht er een videotafel bij, om de prenten te laten zien en bewegen, door de mensen te laten acteren, zowel “stabiel” op de kopieer machine als “mobiel” op de videotafel en hield vele performances in binnen en buitenland.

Haar werk is gebaseerd op intieme persoonlijke ervaringen met mensen en omgeving van dat moment. De werkelijkheid bevalt me niet, daarom transformeer ik die  tot een nieuwe werkelijkheid , de mijne.

Zo onstaan er thema's als : to be wrapped and unwrapped - Black and white in color -reborn -Confusion - Intensive care - Teasing sreens - Tableaux vivants - Celebration of ectasy and love - Androgynous - Antropomorphs - I'dolls - Continuum - My father's garden - Karavancerai - Karton Sonate - Imagine

Visioenen, beelden metaforen en symbolen uit het verleden reizen door de tijd om een rol te spelen in de dagelijkse context.

Lieve Prins:" Ik voel me soms een archeoloog die de toekomst onderzoekt. De scanner dient dan als tijdmachine, intermediair tussen het verleden, het heden en de toekomst.

TOUCH (boek op A3 formaat)
Touch is ook LP's allereerste boek: het levert een overzichtelijke terugblik op haar artistieke loopbaan, geillustreerd in A3- formaat dat in sterke mate haar oorspronkelijke werken benadert.  Het boek is een ware liefdesverklaring geworden naar haar dochters en kleindochter toe. 
‘Touch’ special edition
Uitgave: Cinubia Productions
Produced: Manfred Heiting
Distribution: Manfred Heiting en Lieve Prins
Essay: Petra Timmer
Concept: Lieve Prins
Grafisch ontwerp: Katherine Szeto
Sponsord: Canon Europe NV en Canon Nederland NV
Formaat: Paperback 40,4 x 28,8 (A3 format)
Pagina’s: 226 pages
Een speciale, gelimiteerde en gesigneerde editie van 250 stuks met originele Pizografie - uit een serie van 10  thema’s, gesigneerd en genummerd van 1 tot 20 en van AP I tot AP is te koop via email: m mob:0624855301

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd09:00 uur
Toegang gratis