Skip to navigation | Ga naar menu

expositie - Locatie: Amsterdam 8

5 oktober - 26 oktober 2018

‘Locatie: Amsterdam’: tekeningen en schilderijen van Theo de Feyter, Lau Heidendael, Dirck Nab, Bert Osinga, Joanna Quispel, Wendelien Schönfeld, Kris Spinhoven, Janneke Tangelder. Gratis te bezoeken van maandag t/m vrijdag van 9:00 - 17:00 uur. 

‘Locatie: Amsterdam’ is een groep van acht schilders en tekenaars die op locatie in Amsterdam werken. Dat wil zeggen dat zij op locatie, direct naar de natuur werken. Zij zijn allen specialisten in landschap en stadsgezicht en hebben elk hun eigen stijl, techniek en invalshoek om de stad te beschouwen.  De locaties variëren dan ook van bekende pittoreske straten tot onbekende, nieuw gebouwde wijken. Opbouw zowel als afbraak komen aan de orde.

De groep bestaat sinds 2002 toen zij voor het eerst in deze samenstelling , onder de titel ‘Locatie: Amsterdam’ tentoonstelden. De tentoonstelling die van 5 t/m 26 oktober in de Amstelkerk plaatsvindt is de achtste aflevering.

In 2011 publiceerde Theo de Feyter het boek ‘De Tentoonstelling’ (Uitgeverij De Buitenkant, Amsterdam 2011). Het is een essay over het Amsterdamse stadsgezichten als lieu de mémoire en is gebaseerd op het werk van de kunstenaars van ‘Locatie: Amsterdam’.

Deelnemende kunstenaars:

Theo de Feyter (1947) Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam
Lau Heidendael (1946) Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam
Dirck Nab (1940) Vrije Academie Den Haag
Bert Osinga (1953) Gerrit Rietveld Academie Amsterdam
Joanna Quispel (1952) Gerrit Rietveld Academie Amsterdam
Wendelien Schönfeld (1950) Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam
Kris Spinhoven (1959) Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag
Janneke Tangelder (1949) Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam

De kunstenaars zijn zeer verschillend in stijl en techniek en kiezen bovendien elk een eigen invalshoek. De tentoonstelling laat dan ook een zeer divers beeld zien van het hedendaagse Amsterdam. Deelnemers: Theo de Feyter, Lau Heidendael, Dirck Nab, Bert Osinga, Joanna Quispel, Wendelien Schönfeld, Kris Spinhoven, Janneke Tangelder.

Opening donderdag 4 oktober  van 17.30 tot 20.30

Afbeelding: Joanna Quispel 

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd09:00 uur
Toegang gratis