Skip to navigation | Ga naar menu

expositie - Malie Baehr “LEVEN IN AMSTERDAM” Een impressionistische blik

2 april - 3 mei 2019

Expositie in de Amstelkerk. Gratis te bezoeken van maandag t/m vrijdag 09:00 t/m 17:00 uur.

Deze tentoonstelling gaat over het leven in Amsterdam.  Vanaf 1995 legt Malie haar  leven in Amsterdam vast in schetsen en schilderijen. Haar eerste liefde is de mens, haar tweede liefde is Amsterdam en in veel schilderijen combineert zij deze twee liefdes. Sinds zij een atelier kreeg in hartje Amsterdam kon zij  vrijwel dagelijks schetsen wat ze in de stad tegenkwam. De eerste jaren tekende ze altijd in schetsboekjes , tot een vriend haar vroeg waarom ze de schetsjes niet ging exposeren.  Maar bladen uit een schetsboek scheuren wilde ze niet. Daarom is  ze vanaf 2003 op  kleine losse blaadjes aquarelpapier gaan schetsen. Daarvan is nu een aantal te zien op deze expositie, naast schilderijen die op basis van dit soort schetsen zijn gemaakt.

Er zijn niet alleen straatscènes  te zien, maar ook cafés , het Concertgebouw, het Vondelpark en andere  plekken waar Malie graag komt, zoals  inloopateliers waar kunstenaars naar model werken en Arti & Amicitiae, kortom haar leven in Amsterdam.

Hoewel er voornamelijk schilderijen uit de laatste jaren te zien zijn, hangt er ook vroeger werk. Zo ook het eerste schilderij dat ze maakte van de stad “Regenachtig” , met daarbij een fragment uit haar dagboek waarin ze haar gedachten over het schilderen van de stad beschrijft.

Afbeelding: fragment van stadswandeling olieverf op doek 40x50 cm.

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd09:00 uur
Toegang gratis
Website www.maliebaehr.nl