Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Matangi Quartet & Maarten Koningsberger

29 oktober 2017

Ook dit seizoen speelt het Matangi Quartet weer in de Amstelkerk. Drie prachtige programma's met veel variatie. Dit jaar staat de serie in het teken van ‘Hollandse Meesters’. Topmusici uit het Nederlandse muziekleven vergezellen de Matangi’s op het podium!

Programma:
Schumann, Dichterliebe
Mendelssohn Strijkkwartet opus 13

Matangi zet in dit concert de liefde centraal. Bariton Maarten Koningsberger zingt met de Matangi’s de prachtige liederencyclus ‘Dichterliebe’ van Schumann in een speciale bewerking voor zang en strijkkwartet. Daarnaast speelt Matangi het ‘Strijkkwartet opus 13’ gecomponeerd door een tot over zijn oren verliefde Felix Mendelssohn. De jarenlange samenwerking tussen Matangi en Maarten Koningsberger resulteert telkens weer in een unieke en bevlogen uitvoering.

Het Matangi Quartet is een vaste speler op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici. Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen. Het kwartet won diverse prestigieuze prijzen in binnen- en buitenland en bracht diverse, enthousiast ontvangen cd’s uit via het label Challenge Records. Met baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek slaagt Matangi erin een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. En minstens zo belangrijk: het geeft extra inspiratie om het rijke klassieke repertoire dat in de afgelopen 250 jaar is opgebouwd – van Haydn tot Adès – met nieuw élan tot klinken te brengen. Want in essentie draait het bij het Matangi Quartet slechts om één ding: het voelbaar maken van de energie, passie en opwinding die in alle goede muziek besloten ligt.

 

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd15:30 uur
Toegang € 22,50| 65+ € 17,50 | jongeren tot 27 jaar € 10,-
Kaartverkoop , aan de deur
www.ticketkantoor.nl/shop/Amstelserie1718
Website www.matangi.nl