Skip to navigation | Ga naar menu

divers - Midzomer Mokum

13 juli - 17 juli 2020

Van 13 tot en met 17 juli organiseren het internationaal theater collectief Snowapple en ‘t Zonnehuis in samenwerking met de gemeente Amsterdam twee gratis workshops per dag. Van maandag tot en met vrijdag kun je vanaf 13:00 uur deelnemen aan een workshop percussie of workshop fysiek theater, gegeven door leden van Snowapple. 

 

Snowapple is een multidisciplinair theater collectief (Mexico, NL, FR) met Amsterdam als bakermat. Met hun muziektheater voorstellingen Mr Moon en Project Lucy, reizen zij de hele wereld rond, waarbij ze geen plein of theater aan zich voorbij laten gaan. 

Wist je dat je non-verbaal heel veel kunt 'zeggen'? In de workshop fysiek theater voor beginners (12 tot 23 jaar) leert Ana Karina je ‘aanwezig te zijn’ in het heden. Vanuit deze aanwezigheid leer je spelenderwijs wat je met je lichaam en de aanwezige objecten kunt doen. Zo leer je te spelen met je non verbale communicatie en je eigen lichaam te animeren en te manipuleren. Door deze workshop werk je aan je houding, je ‘aanwezigheid’, ofwel hoe je overkomt op de wereld. Dit werkt bevorderend voor een zelfverzekerde levenshouding. Dit is de beste manier om te beginnen met theater, omdat je niets anders nodig hebt dan jezelf! 

In de workshop percussie (5 tot 15 jaar) leert Osito je de basistechnieken van ritme, ademhaling en beweging. We reizen door verschillende muziekstijlen, om op een leuke en effectieve manier kennis te maken met Latijnse percussie. Je leert verschillende technieken over het gebruik van je instrument zoals snelheid, volume en geluid. 

De docenten van de workshops spreken Engels, maar hebben veel ervaring in lesgeven aan kinderen en zijn erg goed in handen- en voeten taal. 

Beide workshops zijn gratis! We willen je wel vragen om je aan te melden door een mailtje te sturen naar met naam, achternaam en leeftijd zodat wij weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Als je toch niet kunt komen, laat het ons dat even weten, dan kunnen we iemand anders blij maken met een plek. 

< Meld je aan via: >

 

Praktische informatie: 

 

Workshop #1: Fysiek theater voor beginners

Docent: Ana Karina Lombardi 

Dagen: 13 t/m 17 juli 

Tijden: 13:00 - 16:00 

Duur: 2,5 uur workshop 0,5 uur inloop 

Leeftijd:12 tot 23 jaar 

Deelnemers: maximaal 10 

 

Workshop #2: Percussie voor beginners 

Docent: Osito Moro Von Ropi 

Dagen: 13 t/m 17 juli Tijden: 13:00 - 15:00 

Duur: 1,5 uur workshop 0,5 uur inloop 

Leeftijd: 5 tot 15 

Deelnemers: maximaal 15 

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd13:00 uur
Toegang gratis
Kaartverkoop , reserveren via e-mail verplicht
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis