Skip to navigation | Ga naar menu

divers - Noorderwoord

Verhalen en variété

15 november 2017

Noorderwoord is een literair evenement met de gezelligheid en diversiteit waar stadsdeel Noord bekend om staat. Een evenement waar iedereen elkaar begroet: jong, oud, schrijver, muzikant, Noord-bewoner, niet Noord-bewoner. Pak ook een stoel en schuif aan!
Deze keer met een full female line-up: Ester Naomi Perquin, Loes Luca, Renée van Marissing, Matroesjka, Lamyn, Trio Lampe en Christine Otten.

In november is Noorderwoord terug, en hoe! De Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin komt voordragen. Ester Naomi Perquin was tijdens haar studententijd gevangenisbewaarder. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. Sinds maart 2015 is Ester Naomi Perquin de vrijdagnacht-presentator van het programma VPRO Nooit Meer Slapen.

De Noorderwoordmonoloog wordt geschreven door Renee van Marissing. Renée van Marissing heeft een uniek oog voor twijfelaars, voor modderaars, voor mensen die vluchten, verlammen, haperen, verstillen. Haar nieuwste roman 'Parttime astronaut' is in september 2017 verschenen.

En wat een eer dat ze erbij is: niemand minder dan Loes Luca zal de Noorderwoordmonoloog opvoeren. Loes Luca ken je van zo'n beetje alles, bijvoorbeeld van Het Klokhuis, t Schaep met de 5 pooten en natuurlijk Ja zuster, nee zuster.

Cabaret is in veilige handen bij het duo Matroesjka. Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Met natuurlijk ook de vertrouwde bijdragen van onze huisband Trio Lampe, huisdichter Lamyn en de Noordboekentip van Lot Douze (Boekhandel Over het water). Presentatie en interview is in de handen van schrijver en Noordbewoner Christine Otten.

Voor kaartverkoop KLIK HIER

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd20:00 uur
Toegang Regulier € 9,- | Stadspas, Huisvuilpas, 65+, Student, CJP € 7,-
Website www.slaa.nl
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis