Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Old roots & new routes: Karima el Fillali (nieuwjaarsconcert)

Arabische nachtegaal zingt tussen kas en kasba

5 januari 2019

Succesvolle serie van Dutch Delta Sounds i.s.m. Stadsherstel. Voor deze concertserie getiteld 'Old roots & new routes' is een selectie gemaakt uit hoogwaardige semi-akoustische muziekgezelschappen die alle gevestigd zijn in Nederland. Ze presenteren een amalgaam aan muzikale invloeden uit Oost-Europa, de Mediterranée, het Midden- en het Verre Oosten. Ieder concert wordt voorzien van een inleiding en na afloop is er gelegenheid om na te praten met de musici. Deze editie: Karima el Fillali (nieuwjaarsconcert)

Karima el Fillali werd geboren in het Westland als kind van een Nederlandse domineesdochter en een Marokkaanse vader. Tussen de bloemen- en tomaten-kassen groeide ze op met fantasievolle verhalen die zich afspeelden in de uitgestrektheid van noordelijke zeeën en zuidelijke woestijnen. Haar ouders lieten haar klassieke zang, gitaar en piano studeren. Tevergeefs, op latere leeftijd kreeg ze alsnog spijt. Ze vloog naar Marokko, nam Arabisch les en ging in de leer bij een sufizanger. Terug in Nederland schitterde ze als een Arabische nachtegaal met odes aan Oum Kalthoum en in de dansvoorstelling Ziel/ Rouh. Naast bekende nummers van deze legendarische Egyptische zangeres zal El Fillali uit de Andalusische muwashahat- een rijke Oriëntaalse poëzie traditie- voordragen. Ze wordt begeleid door haar muzikale inspiratiebronnen Jamil Al Asadi en Abderrahim Semlali plus drie andere leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Musici: Karima el Fillali (zang) met Abderrahim Semlali, artistiek leider Amsterdams Andalusisch Orkest(viool), Jamil Al Asadi (qanun), leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Kaartverkoop via https://dutchdeltasounds.stager.nl/web/tickets

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd20:30 uur
Toegang € 18,50 | passepartout 7 concerten € 92,50
Kaartverkoop
dutchdeltasounds.stager.nl/web/tickets/277814
Website www.dutchdeltasounds.nl/