Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Old roots & new routes: Lingua Franca Ensemble

Mediterraan mozaïek van vier virtuozen

24 mei 2019

Succesvolle serie van Dutch Delta Sounds i.s.m. Stadsherstel. Voor deze concertserie getiteld 'Old roots & new routes' is een selectie gemaakt uit hoogwaardige semi-akoustische muziekgezelschappen die alle gevestigd zijn in Nederland. Ze presenteren een amalgaam aan muzikale invloeden uit Oost-Europa, de Mediterranée, het Midden- en het Verre Oosten. Ieder concert wordt voorzien van een inleiding en na afloop is er gelegenheid om na te praten met de musici. Deze editie: Lingua Franca Ensemble

De Middellandse Zee verbindt Afrika en de Arabische wereld met Europa. In de voetsporen van Odyssee vaart Lingua Franca langs de rijke muziektradities uit aanliggende landen. Zuid en Noord zijn de coördinaten met ud, tanbur, viool en percussie als navigatie-instrumenten. Zijn ze in Nederland het best bewaarde geheim uit de underground, in het buitenland wordt dit ensemble met lovende kritieken op juiste waarde geschat. Lingua Franca is dan ook een fenomenaal musicerend kwartet dat moduleert tussen dromerige soundscapes en meeslepende melodieën.

Steevast ontstaan tijdens hun concerten momenten van euforie, ogenblikken waarop podium en publiek versmelten. Niet voor niets heet hun debuut album ‘Ephemera’: “Zoals foto's een beeld vastleggen, gebruiken ze muziek om emoties te condenseren die onder andere omstandigheden zouden vervluchtigen”. De zeggingskracht van hun repertoire is met recht een lingua franca, een taal die iedereen verstaat èn beroert.

Kaartverkoop via https://dutchdeltasounds.stager.nl/web/tickets

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd20:30 uur
Toegang € 18,50 | passepartout 7 concerten € 92,50
Kaartverkoop
dutchdeltasounds.stager.nl/web/tickets/277820
Website www.dutchdeltasounds.nl/