Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Old roots & new routes: Mehmet Polat Trio / Tiltan

Roadmovies voor het oor

4 november 2017

Nieuwe serie van Dutch Delta Sounds i.s.m. Stadsherstel. Voor deze concertserie getiteld 'Old roots & new routes' is een selectie gemaakt uit hoogwaardige semi-akoustische muziekgezelschappen die alle gevestigd zijn in Nederland. Ze presenteren een amalgaam aan muzikale invloeden uit Oost-Europa, de Mediterranée, het Midden- en het Verre Oosten. Ieder concert wordt voorzien van een inleiding en na afloop is er gelegenheid om na te praten met de musici. Deze editie: Mehmet Polat Trio / Tiltan.

Mehmet Polat Trio

Bandleider Mehmet Polat is een architect en wegbereider ineen. Met zijn trio bouwt hij sierlijke bruggen tussen muziek uit de Balkan, het Midden-Oosten, Afrika en Europa. Improviserend op oud, kora en ney volgen Polat’s uitdagende composities een meanderende route. Het resultaat is een avontuurlijke muzikale reis van het traditionele verleden naar het innovatieve heden. 

Mehmet Polat (Turkije/ NL) – oud (Arabische luit) & composities
Dymphi Peeters (NL) - kora (Westafrikaanse harp)
Sinan Arat (Turkije/ NL) - ney (Arabische fluit)
Inleider: t.b.c.

CD: Ask your heart (Homerecords - 2017) www.mehmetpolat.net

Tiltan 

[Na de pauze]: Tiltan’s fascinerende muziek is even zeldzaam als het klavertjevier waaraan de groepsnaam refereert. Hun mix van folklore met jazz, kamer- en filmmuziek vindt zijn oorsprong in de familiegeschiedenis van componist/gitarist David Golek. Invloeden uit het Midden-Oosten, Oost-Europa en Zuid-Amerika transformeerde hij tot een meeslepende roadmovie voor het oor. In het transparante weefsel van bayan (Russische knoppen-accordeon), klarinet, gitaar en viool wordt de melancholie bijna tastbaar. Hun dromerige soundscapes vallen daarom moeilijk onder één noemer samen te brengen, tenzij je die eenvoudigweg ‘Tiltan’ noemt.

David Golek (Israël/ NL) - gitaar, composities/arrangementen
Oleg Fateev (Moldavië/ NL) - bayan 
Dániel Mester (Hongarije/ NL) - klarinet
Bela Horvat (Slovenië/ NL) - violin & mandolin
Inleider: t.b.c.

CD: A Road Less Travelled (Kululush Records - 2014) www.tiltanmusic.com

 

 

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd20:30 uur
Toegang € 17,50
Website www.dutchdeltasounds.nl/