Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Old roots & new routes: Taradhin Minimal

Maximum aan expressie

3 februari 2018

Nieuwe serie van Dutch Delta Sounds i.s.m. Stadsherstel. Voor deze concertserie getiteld 'Old roots & new routes' is een selectie gemaakt uit hoogwaardige semi-akoustische muziekgezelschappen die alle gevestigd zijn in Nederland. Ze presenteren een amalgaam aan muzikale invloeden uit Oost-Europa, de Mediterranée, het Midden- en het Verre Oosten. Ieder concert wordt voorzien van een inleiding en na afloop is er gelegenheid om na te praten met de musici. Deze editie: Taradhin Minimal

Sinta Wullur is een veelzijdige componist die verschillende genres beheerst. Kenmerkend aan haar composities is het treffen van sfeer en het ontwikkelen van een dramatische lijn. Een belangrijk thema in haar werk is overbrugging van culturen.
Naast klassiek piano maakte ze zich de gamelan- en Indiase muziek eigen. Voor het verwezenlijken van haar ideeën liet ze een nieuw instrumentarium bouwen, de twaalftonige chromatische gamelan. Wullur richtte ook Taradhin op, de naam van een ensemble dat in variërende samenstellingen opereert. Het is ontstaan uit de samenwerking tussen Wullur met Aura Rascón (componist, bansuri- Indiase bamboefluit). Via Taradhin onderzoekt het duo combinaties tussen Indiase klassieke ragas, Westerse minimal music en gamelan-invloeden uit Bali, Java en Sunda. Vorig jaar is Taradhin Minimal met de deelname van harpiste Stoop een trio geworden.

Sinta Wullur (Indonesië/ Nederland)- piano, zang, composities
Aura Rascón (Mexico/ Nederland)- bansuri (fluit)
Ernestine Stoop (Nederland)- harp
 
Inleiding: Armeno Alberts

 

Zaal open: 19.30

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd20:30 uur
Toegang € 17,50
Website www.dutchdeltasounds.nl/